Talous |

Nyt se varmistui - UPM tekee dieseliä jätteestä

UPM:n suunnitelmat uusiutuvan dieselin tuottamiseksi ovat saaneet vihreää valoa Energiavirastolta. Lappeenrantaan rakennettavan tehtaan kannattavuuden kannalta on ratkaisevaa, luokitellaanko siellä käytettävä raaka-aine jätteeksi.

UPM Lappeenrannan biojalostamo.
UPM rakentaa Lappeenrantaan tehtaan, joka tuottaa mäntyöljystä uusiutuvaa dieseliä. Kuva: Yle

UPM aikoo käyttää raaka-aineena sellutuotannon tähteenä syntyvää mäntyöljyä. Nyt myös Energiaviraston tulkinnan mukaan sellutuotannosta syntyvä mäntyöljy on jäte.

Mäntyöljystä valmistettava toisen sukupolven biodiesel tulkitaan nyt ratkaisevasti ympäristöystävällisemmäksi, kuin ruuaksi kelpaavasta raaka-aineesta valmistettu polttoaine.

Mäntyöljystä valmistettu polttoaine hyväksytään uusiutuvien polttoaineiden käyttövelvoitteissa kaksinkertaisena. Jos siis polttoaineessa on oltava 10 prosenttia uusiutuvaa polttoainetta, riittää mäntyöljystä valmistetun polttoaineen osuutena viisi prosenttia.

UPM:llä on rakenteilla Lappeenrantaan tehdas, joka tuottaa toisen sukupolven uusiutuvaa dieseliä mäntyöljystä. Tehtaan tuotannon on määrä alkaa kesä-heinäkuussa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Politiikka

Tässä on Suomen uusi hallitus – joukossa muutama kokenut ja monta untuvikkoa

Economic Affairs Minister Olli Rehn, Agricilture and Environment Minister Kimmo Tiilikainen, Municipalities and Reform Minister Anu Vehviläinen, Prime Minister Juha Sipilä, Family and Social Services Minister Annika Saarikko, Transport and Communications Minister Anne Berner ja Family and Social Services Juha Rehula.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä