Politiikka |

Oikeuskansleri selvittää Himas-kantelut

Oikeuskanslerinviraston mukaan asiaa koskevia kanteluita on yhteensä viisi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka käsittelee filosofi Pekka Himaselta tilattuun tulevaisuusselvitykseen liittyvät kantelut. Käsittelevästä tahosta päätettiin tänään tiistaina.

Oikeuskanslerinviraston kansliapäällikkö Kimmo Hakonen kertoo, että asiaan liittyviä kanteluita on yhteensä viisi.

- Niistä kaksi oli jätetty aiemmin meille ja kolme eduskunnan oikeusasiamiehelle, asian esittelijänä toimiva Hakonen kertoo.

Kaikki päätettiin kuitenkin tänään siirtää oikeuskanslerinvirastoon. Hakonen ei osaa arvioida, kauanko kanteluiden käsittely kestää.

Himasen yritykseltä Sofokselta tilattiin 700 000 euron tutkimushanke, jonka on tarkoitus valottaa Suomen tulevaisuudennäkymiä. Hankkeesta ei ole kuitenkaan järjestetty kilpailutusta ja Helsingin Sanomien mukaan asiasta ei myöskään tehty virallista päätöstä Valtioneuvoston kansliassa, vaikka tutkimusta on tarkoitus hyödyntää hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelussa.

Valtioneuvoston kanslian mielestä tutkimushanketta ei tarvinnut  kilpailuttaa hankintalain mainitsemalla tavalla.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

8.00

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija pitää koneen hylyn tutkimista erittäin haastavana, koska kone on tuhoutunut niin pahasti.

7.58

Tutkinnassa on nyt kolme keskeistä linjaa. Käydä hylky läpi, kuulla silminnäkijöitä ja onnettomuudesta selvinneitä ja käydä läpi kaikki mahdolliset kuva- ja muut tallenteet, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

7.27

Onnettomuuden varsinainen tutkinta alkaa tänään. Tarkoituksena on etsiä koneesta mahdollisesti lennon aikana irronneita osia. Lisäksi tutkijat käyvät lennosta mahdollisesti olevat tallenteet läpi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä