Politiikka |

Oikeuskansleri selvittää Himas-kantelut

Oikeuskanslerinviraston mukaan asiaa koskevia kanteluita on yhteensä viisi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka käsittelee filosofi Pekka Himaselta tilattuun tulevaisuusselvitykseen liittyvät kantelut. Käsittelevästä tahosta päätettiin tänään tiistaina.

Oikeuskanslerinviraston kansliapäällikkö Kimmo Hakonen kertoo, että asiaan liittyviä kanteluita on yhteensä viisi.

- Niistä kaksi oli jätetty aiemmin meille ja kolme eduskunnan oikeusasiamiehelle, asian esittelijänä toimiva Hakonen kertoo.

Kaikki päätettiin kuitenkin tänään siirtää oikeuskanslerinvirastoon. Hakonen ei osaa arvioida, kauanko kanteluiden käsittely kestää.

Himasen yritykseltä Sofokselta tilattiin 700 000 euron tutkimushanke, jonka on tarkoitus valottaa Suomen tulevaisuudennäkymiä. Hankkeesta ei ole kuitenkaan järjestetty kilpailutusta ja Helsingin Sanomien mukaan asiasta ei myöskään tehty virallista päätöstä Valtioneuvoston kansliassa, vaikka tutkimusta on tarkoitus hyödyntää hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelussa.

Valtioneuvoston kanslian mielestä tutkimushanketta ei tarvinnut  kilpailuttaa hankintalain mainitsemalla tavalla.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Euroviisut

Parrakas nainen liikaa Venäjälle – Conchitaa näytettiin vain vähän Venäjän viisulähetyksessä

Venäjän Polina Gagarina ja Euroviisujen viime vuoden voittaja Conchita Wurst euroviisujen finaalissa 23. toukokuuta.

Viime vuoden viisuvoittajaa, itävaltalaista Conchita Wurstia näytettiin Venäjän Euroviisulähetyksessä huomattavasti Suomen lähetystä vähemmän. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia polkevalla Venäjällä parrakas nainen herättää suurta vastustusta. Itävallassa toiseksi sijoittuneesta Venäjän Polina Gagarinasta on tullut maan seksuaalivähemmistöjen suosikki.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä