Osallistu |

Oletko sinä tai läheisesi saanut syöpähoitosi viiveettä?

Vuosittain syöpään sairastuu vajaat 30 000 ihmistä, joista kaksi kolmasosaa paranee.

Merja Meraston syöpähoidot alkoivat viiveettä.
Kuva: Yle

Vuonna 2020 syöpään arvioidaan sairastuvan jo noin 37 000 ihmistä. Vuonna 2025 uusia syöpätapauksia lasketaan olevan jo yli 40 000. Vaikka yhä useampi sairastuu syöpään myös yhä suurempi osa on elossa syövän jälkeen. 

Merja Merasto sairastui viime keväänä nopeasti etenevään rintasyöpään. Hänen syöpähoitonsa alkoivat viiveettä. Ensimmäisen lääkärikäynnin ja sytostaattien alkamisen välissä oli vain vajaat kolme viikkoa.

Miten sinun tai läheisesi hoidot ovat alkaneet? Oletko joutunut odottamaan leikkausta tai sytostaattien ja sädehoidon alkamista? Kerro kokemuksistasi ja missä päin Suomea asut.

Kommentoi aihetta (35 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Jack75

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Erittäin hienosti,syöpäsairauteni diagnosoitiin keväällä 2013,

  leikkaukseen pääsin alle kuukauden sisällä diagnoosin tultua,

  sädehoito aloitettiin heti kun leikkaushaavan parantuminen sen mahdollisti.

  Todella suuri kiitos Keski-Suomen sairaanhoitopiirille.

  • Elämää vain

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen menettänyt kaksi sisarustani syövälle. Molemmat kuolivat kesken elämänsä - erittäin rankan ja kurjan kärsimyksen jälkeen. En väitä, että he olisivat taudeistaan selvinneet, mutta paljolta kärsimykseltä olisi vältytty, mikäli diagnoosi olisi tullut ajoissa. Minusta syy on erittäin heikosti toimineessa perusterveydenhuollossa. Molemmat asuivat Turun seudulla ja luottivat liikaa terveyskeskusten toimintakykyyn.

 • mies 72

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minulla todettiin peräsuolisyöpä 17,10,2012, sädehoito aloitettiin 07,01,2013

  jolloin alkoi myös lääkitys.

  Syöpä leikattiin 28,03,213

 • teija oulusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sairastin vasemman rinnan v. 2004 ja minut leikattiin noin kaksi viikkoa diaknoosin jälkeen. Viime syksynä 2013 sairastin oikean rinnan. Diaknoosista meni noin kaksi viikkoa niin minut leikattiin jälleen ja kun toivuin leikkauksesta niin alkoi syöpähoidot. Sain 6x sytohoitoja ja viisi viikkoa sädehoitoja.Nyt saan viisi vuotta hormooni hoitoa. Ja voin sanoa, että syöpähoidot on rankat.

 • ärräpää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tädin syöpähoidot alkoivat nopeasti diagnoosin jälkeen, mutta toisella kertaa välissä oli pari virhediagnoosia. Ukkia hoidettiin lähinnä palliatiivisesti, kun syöpädiagnoosi tuli vasta siinä vaiheessa, kun syöpä oli jo levinnyt imukudokseen. Mummon diagnoosia piiloteltiin omaisilta puoli vuotta, sen jälkeen edessä olikin enää saattohoito.

 • MM

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Äitini kuoli pitkän syöpäsairauden jälkeen. Hän kyllä sai nopeasti ja laadukasta syöpähoitoa vieläpä moneen otteeseen, mutta lopulta kuoli ehkä pikemmin hoitojen kuin sairauden heikentämänä.

  En kyllä ihan ymmärrä, mikä hoitavaan lääkäriin meni loppuvaiheessa, kun piti oireita psyykkisinä eikä tutkinut tarkemmin tai lähettänyt tutkittavaksi. Sitten kun lopulta lähetti, oli aivan liian myöhäistä ja loppu tuli viikossa.

  • Tyytyväinen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vuonna 2001 minulla todettiin eturauhas syöpä joka lopullisten tutkimusten perusteella varmistui ja hoidot aloitettiin vajaassa kahdessa viikossa Marian sairaalassa Helsingissä. Uudelleen vuonna 2012 todettiin Turussa pahalaatuinen sarkoma kyynärvarressa sekä toisessa munuaisessa alullaan oleva syöpäpesäke. Hoidot aloitettiin jälleen välittömästi vajaassa kahdessa viikossa suurin leikkauksin jota jatkettiin sädehoidoin. Olen kummallakin kertaa päässyt hoitoon välittömästi ja kaikki ainakin tällä hetkellä täysin hallinnassa.

  • Tutkimusrahat tuplattava

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Erittäin nopeasti hoidot myös aloitettiin. Asia joka jäi vaivaamaan ja vaivaa varmaan montaa muutakin kuin MM:ää, on diagnosointi! Lääkäreillä ei aina ole riittävästi taitoa, aikaa tai edes halua, reagoida riittävän aikaisessa vaiheessa syövän aiheuttamiin oireisiin! Liian usein hoidetaan liian pitkään, vain sitä nimenomaista oiretta jota potilas valittaa, eikä tutkita riittävän tarkasti mistä oireet johtuvat. Liian usein käy niin että päädytään oireiden ja jopa tarkempien tutkimusten perusteella dianoosiin joka olisi oikea yli 90 kertaa sadasta, ja jätetään tutkimatta se vaihtoehto että juuri sillä kerralla kyseessä saataisi kuitenkin olla syöpä!

 • Nyssetuli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sukulaisen syövästä koepalat otettiin toukokuussa, puhelimessa alustava diagnoosi ja kesä meni odotellessa. Ensimmäinen lääkäriaika joulukuussa ja hoidot alkavat nyt tammikuulla. Hitaasti etenevä syöpätyyppi, mutta odottelu 'kuolemantuomion' kanssa näin pitkään on liikaa. Näin Tampereella (TaYS).

 • vain vähän kokemusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  itse mietin onko Suomen eri osassa kuinka paljon eroa hoitoon pääsemisessä.Itse olen Etelä-Suomesta ja täällä hoitoon on päässyt.

 • liisakki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Naapuri virtsasi verta. Ensiavuksi hän sai päivystyksestä antibioottikuuri. Omalääkärille pääsyä jatkotutkimuksiin piti odottaa yli kuukausi. Sairauden ensioireista on nyt neljä kuukautta. Viime perjantaina tuli tieto syövän olevan aggressiivista laatu. Mielestäni tässä olisi voitu toimia nopeamminkin.

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minulla todettiin eturauhassyöpä kesäkuussa 2013, hoitoon pääsin lokakuussa ja ensimmäiset hoidot jo syyskuussa.

  Erittäin nopeaa toimintaa kartoituksineen kaikkineen. Tampereella; jos matkoja ei lueta, aivan fantastisen hienosti hoidettuja. 26 sädehoitokertaa ja uskomattoman hieno ja joustava kohtelu TAYS:sä. Olen enmmän kuin tyytyväinen mm hoitohenkilökunnan, labrat mukaanlukien, toimintaan.

  Tuli muuten siellä koneella neljä semmoinen olokin, että kanta-asiakkaita tässä ollaan. Todella mahtava suhtautuminen hoitohenkilökunnalta potilaaseen nähden, en voi kuin kiitellä.

 • itäsuomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minun läheistäni ei lähetetty hoitoon, koska syöpälääkäri ilman tutkimusta ilmoitti ettei hoideta niin iäkästä henkilöä.

  Viime vuonna ystäväni sairastui maaliskuussa ja kävi lääkärissä tuhkatiheään, mutta tutkimuksiin ei lähetety ennen kuin taju meni pellolle kesäkuussa. Tutkimuksiin olisi päässyt vasta elokuussa, mutta kuoli heinäkuussa. Syöpä keuhkojen välissä oli todellinen kuoleman syy.

  Lieneekö siinäkin esteenä ollut ikä?

  Kyseisellä paikkakunnalla 1990-luvulla konsulttifirma antoi ohjeen, ettei iäkkäitä lähetetä kunnan ulkopuolelle hoitoon tai tutkimuksiin.

 • Potilaan oikeudet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ongelma tuntuu olevan diagnoosin tekemisessä. Potilas valittaa oireitaan ja liian usein lääkäri ei lähetä ajoissa tutkimuksiin tai tekee toisen diagnoosin. Se pitkittää liian usein hoitojen aloitusta.

  Tutkitaanko mammografiat tarkkaan, koska tiedän joitakin tapauksia, että syöpä näkynyt kuvissa jo paljon aikaisemmin, mutta sitä ei ole huomattu? Tällöin hoidot pitkittyvät ehkä liiankin kauan.

  Omalla kohdallani hoidot olisi aloitettu nopeasti. En kuitenkaan saanut tietoa rintasyöpäleikkauksen eri mahdollisuuksista vaan sitä piti pyytää erikseen. Toivon, että näistä kerrotaan tarkemmin. Lisäksi halusin itse siirtää leikkaus- ja lääkehoitoaikoja myöhemmäksi. Tarvitsin myös aikaa miettiä systostaattihoidon hyödyt ja haitat. Onko elämän pituus vai elämän laatu tärkeämpää?

  Hoito olisi aloitettu nopeasti Pirkanmaalla, jos olisin vain tyytynyt juuri siihen leikkaukseen ja siihen hoitoon, jota lääkäri määräsi.

 • KSSHP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On odoteltu ensin lääkärien kesälomien, sitten itsenäisyyspäivän, joulun ja uudenvuoden sekä loppiaisen yli, vaikka tukkeutunut sappitie olisi pitänyt avata välittömästi. Potilaan keltaisuus, kutina ja sekavuustila olivat selvä merkki siitä, että sappihappopitoisuus ja billirubiiniarvot olivat järkyttävästi koholla. Silti odoteltiin, ilmeisesti toivottiin pikaista kuolemaa kustannussäästöjen saamiseksi.

  Potilas myös kotiutettiin lausunnon mukaan "hyväkuntoisena", vaikka tällä oli jo sairaalassa alkanut virtsatietulehdus, joka kahden kotona vietetyn päivän jälkeen vei potilaan tk:n vuodeosastolle terminaalihoitoon munuaisten vajaatoiminnan vuoksi.

  Virtsakoetta ei sairaalassa otettu, kun tulehduksen vuoksi pissa tuli vaippaan. Olisihan näyte voitu katetroida, mutta oli helpompi päästää "hyväkuntoinen" kävelemään kykenemätön vanhus kotiin.

  On ikävä sanoa näin, mutta äitiäni on kohdeltu törkeästi ja tehty turhia, kivuliaita toimenpiteitä. OIkeassa hoidossa on viivytelty viikkoja.

 • mge

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanhempani sai syöpädiagnoosin aivan äskettäin. Jatkotutkimuksiin pääsy onnistui yksityislääkärin kautta, koska Sastamalan terveyskeskus halunnut tutkia asianmukaisesti. Pakko kai se on uskoa, että terveyskeskukset ovat vanhusten murhaamislaitoksia, keinona diagnoosien tekemättäjättäminen ja jatkotutkimuksiin lähettäminen.

  • Kokemusta Turun seudulta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Potilashuoneessa kuullun perusteella terveyskeskukseen turvautuminen oireiden ilmaannuttua voi olla kohtalokasta tai ainakin viivyttää useilla kuukausilla diagnoosia ja siten hoitojen alkamista. Perusterveydenhuollossa ei välttämättä kiiruhdeta selvittämään oireiden syytä tutkimuksilla - ei ainakaan, jos potilas on yli 50-vuotias.

 • Kokemusta Turun seudulta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Läheiseni rintasyövässä 90-luvulla diagnoosin teko kesti 2 kuukautta. Syövän uusiuduttua ja levittyä 2009 diagnoosiin meni niin ikään 2 kuukautta. TYKSissä tutkimuksiin piti odottaa ja lääkäreitä painostaa, koska oireet eivät olleet tavallisimmasta päästä eivätkä vastanneet alkuun hoitaneiden lääkäreiden tutkimusintressejä. Kun etäpesäkkeet sitten vihdoin löydettiin, potilas siirtyi onkologien vastuulle. Hoito alkoi heti ja oli asiantuntevaa. Eli erikoissairaanhoidossakin diagnoosin tekeminen voi olla hidasta ja monen mutkan takana.

 • Ihan hyvin toimii

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Löysin kyhmyn rinnastani huhtikuussa -09, 20 päivää myöhemmin se oli tutkittu ja leikattu, sytohoitoja perään kuusi kertaa. Eli näin meillä täällä pienessä kunnassa ja kuntayhtymässä. Lääkäriin pääsee yleensä samana tai seuraavana päivänä. Eipä valittamista.

  • MasaE

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri tällaisista syistä jonot terveyskeskuksiin, jopa niinsanottuun "kiireettömään" hoitoon, ovat vaarallisia. Jos ihmiset eivät kuole jonoihin, ei niitten vaivojen tarkistaminen vie sen enempää aikaa nyt kuin tulevaisuudessakaan. Kyse on enemmän resurssien tehokkaasta käytöstä, ja siinä kuntarajat aiheuttavat turhaa tyhjäkäyntiä. Luulen vähän että ongelmaksi on muodostunut se, että tehokkuus ja tuottavuus on alkanut tarkoittaa toiminnan vähäisyyttä ja vähentämistä, ei sitä että olemassaolevilla resursseilla tehtäisiin mahdollisimman paljon.

 • Loistava tulevaisuus edessä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yli seitsemänkymppisellä isälläni nähtiin joulukuussa haimassa 'köntti'. Tuolloin lääkärinlausuntoon merkintä 'ikäisekseen hyväkuntoinen'. Köntin tutkimukset jatkuivat vasta toukokuussa ja silloin vastauksena haimasyöpä. Sytostaattihoidot aloitettiin vasta pitkällä kesäkuun puolella. Sytostaatit tehosivat kyllä haiman syöpään, mutta etäpesäkkeitä oli jo ehtinyt ilmaantua toiseen keuhkoon ja pernaan. Hoidot lopetettiin potilaan huonokuntoisuuden vuoksi. Miksi tutkimuksia ja hoitoja vasta näin pitkän odottelun jälkeen? Olen sitä mieltä, että isäni joutui tappolistalle ikänsä vuoksi.

 • aviomies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaimoni sai tiedon seulonnan perusteella 12 vuotta sitten. Tuloksia tutkinut lääkäri toimi nopeasti ja hoito alkoi lähes heti. Hyvin meni vaikka "työlästä/väsyttävää" prosessi oli . seurannat olivat säännöllisiä ja ohjeet hyvät itseseurantaan. Nyt 67 v ikäisenä terveys ok , kiitos yhteiskunnan tehokkaasta palvelusta!!

  • Tytär

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sama kokemus äitini kohdalla kuin monella muullain täällä: ensimmäistä syöpädiagnoosia ei meinattu millään tehdä vaan hoidettiin potilaan korvien väliä puoli vuotta. Syövän toteamisen jälkeen hoito ja seuranta on ollut ripeää ja leikkauksia toistettu 18 vuoden ajan hyvällä menestyksellä.

   HUSin viime vuosien keskittämisen jälkeen leikkaukset ovat tosin melkoista liukuhihnatyötä, lääkäri ei edes tavannut viimeksi potilastaan eikä nimikään ole vielä tiedossa - ehkä epikriisistä selviää. Toivottavasti teki hyvää jälkeä kuitenkin.

 • julkisuutta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi jonoja ei julkisteta sairaanhoiopiireissä. Hus taitaa jotain julkista, mutta missä muut?

 • Priorisointia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveyskeskus on syöpään sairastuneelle vihoviimeinen paikka. Ensin saa odottaa viikkokausia, että saa lääkäriajan. Sitten vastavalmistunut nuori lääkäri ei tiukkojen säästödirektiivien vuoksi uskalla määrätä tutkimuksia epämääräisten oireiden syyn selvittämiseksi, vaan kirjoittaa kipulääkereseptin. Kun sitten lopulta yksityisellä puolella todetaan pitkälle edennyt syöpä, on myöhäistä. Ystävälleni lääkäri siellä pahoitteli, että kaksi numeroa sen ratkaisi - ne syntymävuoden kaksi viimeistä. No nyt ei enää tarvitse aiheuttaa kaupungille kuluja, kun jo tiedetään ne kuolinvuodenkin kaksi viimeistä numeroa.

 • Hessu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loppiaisena 2013 tytär 21 v. meni Lahdessa keskussairaalan päivystykseen kuumeen ja solisluun kuopassa olleen patin takia. Saman tien osastolle ja keuhkokuviin ja verikokeisiin. Epäily oli heti Hodkingin lymfooma joka se myös oli kun koepala tulokset tulivat. Tulosten jälkeen ensimmäinen sytostaattihoito annettin heti.Tytär oli shokissa samoin vanhemmat jo ensimmäisestä päivästä alkaen kun päivystyksestä mentiin syöpäosastolle.Hoito oli tosi tehokasta ja nopeata,mutta sanoisin että henkiseen hoitoon pitää panostaa. Kyseessä on niin kolkko sairaus että se jättää jälkensä lähiomaisiin saati nuoreen jonka kaikki tulevaisuuden suunnitelmat romahtavat saman tien ja alkaa taistelu elämästä.Ensi hetkestä alkaen positiivista tsemppiä ja taistelumieltä vaikka se aina ei helppoa ole. Hoitohenkilökunta kohtaa sairauden toistuvasti ja turtuukin mutta sitä ei kukaan ymmärrä kuinka tärkeätä on hoitajien hymy ja läsnäolo.

  Hyvä ja tehokas hoito Lahdessa ja nyt näyttää hyvältä. Kiitos.

 • Raikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olin muun vaivan takia lääkärissä, joka siitä huolimatta, että mammografia oli ollut vuottta aiemmin, kysyi haluanko tutkituttaa rintani. Seuraavalle päivälle sain radiologille ajan, joka ultraamalla löysi rintasyövän. Koepala otettiin saman tien ja kolmen viikon kuluttua oli jo koko rinnan poisto ja kainalon tyhjennys. Polku oli selkeä ja kaikki sujui aikataulussa. Sytostaatit ja sädehoito.

 • Jokeri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Syöpähoidot ovat parantuneet ja yleensä hoitoihin pääsee ilman vitkastelua. Sen sijaan diagnosointi on ongelma, etenkin terveyskeskuksissa. Olisi mielenkiintoista tietää tilastoidaanko virheellisiä/myöhästyneitä diagnooseja lainkaan. Itsekin tiedän aivan liian monta kohtalokasta virhearviota, mm. kaksi suolistosyöpää, eturauhasvaivoina hoidettu virtsarakon syöpä, jne, jne.... ja tuskin olen tässä poikkeus.

 • Potilas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minulla todettiin 2012 kaksi "keskiärhäkästä" eturau.syöpää ja todentamisesta sädehoidon alkamiseen kului tasan 3kk.Näin ainakin TampereenTaYS toimi kohdallani.Odottelu ei ollut mukavaa mutta minkäs teit.

 • Blackswan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sairastuin rintasyöpään,yksityisellä lääkäriasemalla todettiin (julkiseen mammografiaan ja ultraan olisin odottanut kyselyjeni mukaan 2 kk sen jälkeen,kun olin terveysasemalla pyytänyt rinnat tutkittavan ja siellä löytyi siis pieni kyhmy),onneksi menin yksityisesti,koska syöpä osoittautuikin ärhäkkääksi ja jo imusolmukkeihin levinneeksi pienestä koostaan huolimatta.30.10.13 patologin vastaus,8.11.jo kirurgin vastaanotolla sairaalassa,kahden vkon kuluttua leikkaus ja ja syöpähoidot alkoivat joulukuussa.Nopeaa toimintaa siis.

 • Welho V

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  N kolme vuotta sitten siskoani alettiin hoitaa iskiashermo vaivoista jota tehtiin 4kk. Sitten todettiin kysymyksessä olevan pehmytkudossarkooman. Sytostaatti ym hoidot alettiin välittömästi mutta kaikki oli ohi 1.5 kuukaudessa.

  Siskoni 58v oli melkoisen osan elämästään työssä suuressa ja tunnetussa pääkaupunkilaisessa sairaalassa lääkärit ja hoitajat työtovereinaan... Hautajaisissa siskon kolleegat kehoittivat tekemään omalääkärin toimista valituksen koska hänellä oli muitakin vastaavia tapauksia urallaan. En jaksanut tuolloin enkä nyt.

 • Kaisa K

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Syksyllä 2012 äitini valitti selkäkipua ja ruokahaluttomuutta. Hän kävi kääntymässä niin terveyskeskuksen kuin keskussairaalankin päivystyksessä ja lähetettiin kotiin. Lopulta otettiin terveyskeskuksen vuodeosastolle, jossa ihmeteltiin kuukausi, arvailtiin jotain tulehdusta ja "hoidettiin" hautein. Vasta kalkinerityksestä syntynyt sekavuustila vei keskussairaalaan, jossa muutaman viikon odottelun jälkeen todettiin pitkin luustoa levinnyt munuaissyöpä. Paljon ei ehditty tehdä, paitsi että lähetettiin takaisin terveyskeskukseen, jossa EI TAASKAAN osattu tehdä kalkinpoistoa ja viimeisinä viikkoinaan äitini ei ymmärtänyt mistään mitään.

 • Roosa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kävin mammografiassa 24.10.2013. ihan normi tarkastuksessa.

  Mitään oireita, patteja, kyhmyjä tms. ei ollut.

  Mammografian yhteydessä tehtiin ultraäänitutkimus, ja lääkäri teki oikeasta rinnasta löydöksen josta halusi ottaa koepalat.

  Viikon päästä sain puhelimitse diagnoosin; alkava rintasyöpä. Täydellinen tyrmistys.

  Leikkaukseen pääsin 5.12.2013, ja sädehoidot alkavat 23.1.2014.

  Kiitokset HUS:lle!

 • ässä kainuusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  rintasyöpäni tod.2010 tammi/helmikuun vaihteessa.maaliskuussa tehtiin leikkauksetx2.syto/sädehoidot meni ihan ok.en suostunut syömään femaria ja nyt kun on kulunut kohta 4v.lääkärikin on sitä mieltä että kaikki ok minun kohdallani.pari tuttavaani aloitti hormonilääkkeen syönnin,molemmilla nivelvaivoja,puhjennut diabetes yms.en missään nimessä halua ketään peloitella kertomisillani vaan jettä jokainen tekee itse valintansa.kaikille kanssasisarilleni hyvää jatkoa.

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Ulkomaat

Yle Italiassa: Ihmiset kaivavat käsin raunioista omaisiaan esille

Maanjäristyksen tuhoja.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä