Velkakriisi |

Öljy-yhtiö BP:n imagorakentajaan luottavat nyt pankit

Eurooppalaiset pankkiirit ovat palkanneet öljyjätti BP:n leivissä tunnetuksi tulleen julkisen kuvan luomisen ammattilaisen. Andrew Gowers oli vastuussa öljy-yhtiön julkisuuskuvasta Meksikonlahden öljyvuodon aikana. Nyt Gowers aloittaa lobbariryhmän johdossa, jonka on määrä parantaa eurooppalaispankkiirien mainetta.

Hänet on nimetty Association for Financial Markets in Europe -ryhmän ulkoisten suhteiden johtajaksi. Hän on jo kuukausien ajan toiminut ryhmän konsulttina.

Ryhmän jäseniä ovat suuret yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset pankit, jotka toimivat Euroopassa.

Gowers johti myös investointipankki Lehman Brothersin viestintää pankin romahtaessa. Öljy-yhtiö BP:n hän jätti Meksikonlahden tuhoisan öljyvuodon jälkeen. 11 ihmistä kuoli öljyonnettomuudessa, ja öljy levisi usean osavaltion alueelle Yhdysvaltoihin, aiheuttaen Yhdysvaltain historian pahimman öljytuhon.

Moni syyttää pankkiireja Eurooppaa koettelevasta talouskriisistä. Esimerkiksi osa brittipankkiireista on joutunut nyt tyytymään tavallista pienempiin bonuksiin poliitikkojen arvosteltua pankkien palkitsemiskäytäntöjä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä