Kotimaa |

Öljylauttaa ei löytynyt - torjunta-alus keräsi kymmeniä litroja öljyä

Öljyntorjunta-alus Louhella työskennelleet asiantuntijat havaitsivat tänään keskiviikkona vähäisiä määriä Ruotsista mereen päässyttä mäntyöljyä Selkämerellä. Yhtenäistä öljylauttaa mereltä ei kuitenkaan ole löydetty.

Louhi jatkoi merialueen tutkintaa illalla valonheittimien avulla.

- Sieltä on kerätty arviolta 20 - 30 litraa öljyä, kertoo Suomen ympäristökeskuksen päivystävä tarkastaja Uljas Hietapakka.

Suomen ympäristökeskus on saanut alueesta satelliittikuvan Euroopan meriturvallisuusvirastolta. Hietapakan mukaan myöskään satelliittikuvassa ei näy öljylauttaa.

Hietapakka arvioi, että mahdollinen öljy hajoaa yhä vain pienempiin osiin tuulessa.

- Kalastajien pyydyksistä saattaa toki löytyä jotain sotkua, hän sanoo.

Suomen ja Ruotsin rajavartiolaitosten tekemillä valvontalennoilla ei ole havaittu öljylauttoja. Valvontalennot tehdään myös huomenna torstaina. Öljyntorjunta-alus Louhi palaa Rauman satamaan.

Ympäristökeskuksen mukaan ruotsalaiset öljyntorjunta-alukset ovat saaneet kerättyä puolet 800 kuutiometrin mäntyöljypäästöstä.

Rajavartiolaitoksen viimeisin havainto öljylautasta on maanantai-iltapäivältä. Silloin lautta oli levinnyt noin 20 kilometriä pitkäksi ja kymmenen kilometriä leveäksi. Mäntyöljylautta oli tuolloin Ruotsin talousvyöhykkeellä ja liikkui kohti Suomea Porin pohjoisosan korkeudella.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä