Liikenne |

Onhan turvavyö kiinni ja puhelin poissa korvalta? Poliisi tehovalvoo tällä viikolla

Turvavöiden ja matkapuhelimen lisäksi poliisia kiinnostavat rikkeet, jotka johtuvat kuljettajan huomion herpaantumisesta.

Turvavyötä laitetaan kiinni autossa.
Kuva: Esa Huuhko / Yle

Poliisi valvoo liikennettä tällä viikolla normaalia enemmän. Erityisesti poliisia kiinnostaa turvavöiden ja matkapuhelimen käyttö sekä rikkeet, jotka johtuvat kuljettajan huomion herpaantumisesta.

– Turvavyön käyttämisessä on vielä parantamisen varaa etenkin auton takapenkillä. Lisäksi nuorten kuljettajien turvavyön käyttöastetta on saatava nostettua, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Matkapuhelimen käyttö ilman hands free -laitetta ei ole sallittua ajon aikana. Liikenneturvan mukaan kuitenkin 60 prosenttia autoilijoista käyttää usein kännykkää ajaessaan.

Myös sähköpostin tai papereiden lukeminen ajaessa haittaa turvallista ajamista, poliisi muistuttaa.

– Etenkin vaihtelevissa olosuhteissa vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on tärkeää, että kuljettaja keskittyy vain ja ainoastaan ajoneuvon kuljettamiseen ja muun liikenteen seuraamiseen, Ajaste sanoo.

Poliisi tehovalvoo liikennettä porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla.

Tuoreimmat aiheesta: Liikenne

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä