Ilmiöt |

Onko sinusta kehumaan työkaveria selän takana?

Työkaverin kehuminen selän takana vaatii rohkeutta ja siihen voi lähteä tunnustellen huumorilla, innostaa ideamylly Jari Raitanen.

Riikka Pennanen ja Jenni Frilander.
Miten sinun työpaikallasi palkitaan työntekijöitä hyvästä työstä. Kuva: Sanna Pirkkalainen / Yle

Jari Raitanen kehottaa puukottamaan työkaveria selkään - höyhenellä.

- Kun kuitenkin puhutaan selän takana, niin puhuttaisiin hyvää, ihan luvan kanssa, yllyttää Raitanen.

Raitanen kuuluu vuonna 2007 perustettuun Yllätetään yhteiskunta-ryhmään, joka on joukko ennakkoluulottomia yritysjohtajia, joka pyrkii synnyttämään uudenlaisia yhteistyömuotoja työyhteisöissä. Ryhmä tunnetaan mm. Kohti hiilineutraalia kuntaa - hankkeesta, sekä nuorten työttömyyttä ehkäisemään tarkoitetusta Uusien mahdollisuuksien torista.

Kuukausittain työyhteisöjen asioita eri tavalla tekemääön innostava ryhmä lanseeraa kampanjan ja nyt alkaa Kehu työkaveria selän takana-viikko.

Juuri tämä on herättänyt paljon mielenkiintoa, sanoo Jari Raitanen.

- Juoni on se, että pyritään työyhteisöissä parempaan fiilikseen.

Raitanen toivoo, että esimerkkiä lähtisivät näyttämään työpaikan äänekkäät ja rohkeat, jotka käyttäisivät huumoria apukeinoja.

Saman ideanhan voisi viedä kotiinkin, kehuisi vaimoa tai miestään, ehdottaa toimittaja, johon Raitanen innostuu heti.

- Hienoa, juuri tuo on tämän idea. Tarvittiin sinut sanomaan se ääneen, sinulla on loistava tapa lähestyä aihetta, heittää Raitanen heti kehun.

Työpaikoilta syntyvät seläntakaiset kehutarinat Raitanen lupaa palkita.

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Tatu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pahan puhuminen selän takana ei paranna työn laatua. Ei myöskään hyvän puhuminenkaan suorasti. Kuitenkin hyvän puhumisella saadaan työilmapiiriä paremmaksi, mikä motivoi. Motivoitunut ihminen tekee parempaa työtä. Verrattaen yksinkertaista.

  Jotta huonon työjäljen saa parannettua, pitää siitä silti jutella työpaikalla, reilusti ja ehkäpä vielä auttavalla asenteella.

 • Ennen oli hyvin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kehujen antaminen riippuu antajan perusluonteesta sekä ihmisten välisistä keskinäisistä väleistä.

  Toimivassa työyhteisössä on tullut kehuttua työkavereita ihan vilpittömästi, esim. kun joku on hakenut toisiin (parempiin) tehtäviin.

  Yhteisön muututtua stressaavaksi ja epäoikeudenmukaiseksi, on alettu pitämään kehut ja mölyt mahassa ja huolehtimaan vain omasta edusta ja oikeuksista. Selkään puukottaminen on alkanut lisääntyä - valitettavasti. En usko sen olevan työnantajankaan etu, vaikka mielellään hajota-ja-hallitse ideologiaa kylvääkin.

 • Erkki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä uutta tässä nyt on. Meillä on aina kehuttu sitä joka kehut ansaitsee ja tunareille sanotaan suoraan ja huumorilla höystäen, ainakin aluksi. Mutta jos ei tajua ja muuta tapojaan niin huumori äkkiä vähenee. Perussettiä minkä luulisi olevan kaikille selvää...

Tuoreimmat aiheesta: Ilmiöt

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä