Kotimaa |

Onko suomalaisista tullut parempia deittaajia?

Älypuhelinsovellukset ovat muovanneet suomalaisten deittikulttuuria avoimemmaksi. Tällä hetkellä suosituimpiin deittisovelluksiin kuuluva Tinder on tuonut mukanaan asenteen, että nettideittailusta voi puhua vapaasti kaikkien kanssa. Onko meistä tullut parempia deittaajia?

Tinder logo.
Kuva: Tinder

Väestöliiton parisuhdekeskuksen psykologi Elina Nurminen kertoo, että deittisovellukset ovat muokanneet suomalaisesta deittikulttuurista avoimempaa.

Suosituimmassa deittisovellus Tinderissä on jo tuhansia suomalaisia käyttäjiä.

Nurminen kertoo, että nettideittailun yllä ennen leijunut häpeän tunne on poistunut ja kulttuuri on amerikkalaistunut.

– On hyväksytympää deittailla useampaa ihmistä yhtä aikaa, se on aika iso muutos, sanoo Nurminen.

Onko suomalaisista tullut parempia deittaajia?

Käytätkö itse älypuhelinsovelluksia seuran tai parisuhteen etsimiseen?

Kommentoi aihetta (9 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Queer Duck

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se, että deittailu on amerikkalaistunut ei takaa "parempaa" deittailua. On paremminkin epärehellistä deittailla useampaa yhtäaikaa ja valita "paras".

  Sitäpaitsi, miksi yksinäisyys on yhä yleisempää vaikka deittisaitteja ja tilaisuuksia tutustua toisiin on yhä enemmän? Ehkä siksi, että jokainen pyrkii tavoittelemaan jotain ihannenaista/miestä, jollaisia on erittäin vähän. Ulkoiset seikat ratkaisevat yhä enemmän, kaikki haluavat kauneutta ja täydellisyyttä. Ihminen, jossa on joitain vajavaisuuksia on deittailussa heikoilla, mutta useimmillahan meistä niitä on. Varsinkin ulkonäölle asetetaan kovia vaatimuksia, eikä pelkällä amiskoulutuksellakaan pitkälle pötkitä. Eli loppujen lopuksi seurauksena on parinvaihtosirkus, pinnallisia ihmissuhteita - ja paljon yksinäistä hätää. Tätäkö haluamme?

  • Eero

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Siis onko tuon deittailun tarkoitus sitten hakea elämänkumppania, parisuhdetta ja sitä henkilöä kenen kanssa perustaa perheen? Ei kai oikeasti? Luulin että se on vain sitä kun halutaan lyhyen aikaa ja ehkä kerran tai korkeintaan kaksi tavata joku uusi ihminen. Mitään muutahan siitä ei voi saada. Ihmiset eivät ole aitoja, vaan yrittävä olla toista miellyttääkseen jne. koska mitä väliä mitä oikeasti ajattelee ja tuntee, kun tätä deittiä ei toiste tapaa.

 • suomi24rules

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  eikai nyt kukaa enää baarista ketään iske? Se on pinnallista, säälittävää ja lopputulos yleensä jo valmiiksi tiedossa! ;)

 • Eero

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä itseiasrvo deittailuntaito edes on? Deittailun merkitys minulle on se, että kun on tavannut mukavan ihmisen jonka kanssa haluaa olla ja tavata useammin, niin tapaillaan kunnes suhde kääntyy pysyvämmäksi tai tullaan tilanteeseen ettei se johda mihinkään. Minua kun ei kiinnosta pikatapaamisihmissuhteet sellaisinaan. Niitä tulee elämässä ihan muutenkin. Parisuhde ja perhe edellyttää kyllä muuta kuin lyhyen deittailun taitoa. Eivätkö tämän päivän ihmiset muuten tapaa ketään ilman näitä sovelluksia? Onko elämä niissä kämmenenkokoisissa laitteissa?

  • Taspa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ikävä kyllä näin monesti on. Kaikilla on hirveä kiire kaikkialle kokoajan joten vahingossa harva törmää toisiinsa. Lisäksi kynnys ottaa ensikontakti sovelluksen kautta on paljon livetilannetta pienempi.

 • Maria

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä on parempi deittailija? Pitää muistaa että nettideittailu itsessäänkin on vain vajaat parikymmentä vuotta vanha taiteenlaji.

  Deittailusta ja netin kautta löydetystä kumppanista oleva häpeätahra on kyllä hävinnyt, ja se on ihan hyvä asia. Liikaa kuitenkin käytetään noita palstoja henkilökohtaisen hyödyn tavoitteluun muiden kustannuksella.

 • Kekomuurahainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen pitänyt pitkän tauon nettideittailuista. Mitälie toistasataa nettideittinaista treffannut kasvokkain ja toisen moisen kanssa kirjoitellut päätymättä koskaan treffeille face to face.

  Ulkonäkö, tulotaso ja asuinpaikka suojelevat naisseuralta ;)

  Vuoden verran välillä kuljin nettitreffilöydön kanssa samoja latuja, mutta ei sillä ollut jatkuvuutta. Eronnut ja lapset kuten itsellänikin. Mie vaan en siedä sitä, että ex-aviomies häiriköi ja tekee elämästä vaikeeta lasten tapaamisoikeuksia käyttämällä lyömäaseena: koskaan ei tiennyt, päteekö tapaaminen vaiko eikö.

  Harmi, koska omat ja hänen lapset ehtivät jo ystävystyä sen vuoden aikana ja olisimme olleet tosi hyvä uusioperhe kimpassa kaikkinensa. Mutta kun oli se häiriköivä exä ja toisaalta mie taas niin perheeseen sitoutuva, että en siedä mitään perässäroikkujaa.

  En itse kytännyt ja roikkunut lasteni äidissä. Hän lähti ja on uuden elämänsä valtiatar ja mie olin etäisä tapaamisoikeudella ja se siitä ja piste.

 • S

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos kulttuuri on amerikkalaistunut, siinä ei todellakaan ole mitään kehumista.

  Kukaan mies ei katsele pitkään pinnallista pikku prinsessaa. Korkeintaan use it and lose it. Ja luulisin sen toimivan toisinkin päin.

 • en lähtis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei kai tää kauheen yleistä ole? Vai onko mainos? En tunne ketään joka harrastaa tai sitten tekevät sitä salaa mikä on kyllä riski koska voihan siinä kiinni jäädä. Pieni kaupunki jne.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä