Talous |

Onnibusin toimitusjohtaja VR:n lippualennuksesta: Tämä on hieno päivä

Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö uskoo, että julkiseen liikenteeseen tulee lisää asiakkaita VR:n halvempien hintojen myötä.

Onnibus liikennöi Jämsässä jouluaaton aattona 23. joulukuuta 2015.
Onnibusin matkustajista yli puolet ilmoittaa, että he eivät olisi käyttäneet joukkoliikennettä lainkaan ilman Onnibusia. Kuva: Aku Häyrinen / Lehtikuva

– Tässä on reilut neljä vuotta tehty vuorotta töitä suomalaisen pitkän matkan joukkoliikenteen kilpailukyvyn palauttamiseksi. Tämä on tosi hieno päivä, Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo.

VR kertoi tänään laskevansa junalippujen hintoja jopa neljänneksellä. Alennus astui voimaan tänään.

Tässä on reilut neljä vuotta tehty vuorotta töitä suomalaisen pitkän matkan joukkoliikenteen kilpailukyvyn palauttamiseksi. Tämä on tosi hieno päivä.

– Pekka Möttö, Onnibus

Mötön mielestä VR:n halvemmat hinnat lisäävät kaiken julkisen liikenteen houkuttelevuutta. 

– Onhan se yhteiskunnallisestikin tavoiteltavaa, että nimenomaan joukkoliikenteen käyttö kasvaa.

Hän ei pelkää, että Onnibusin asiakkaat ryntäisivät takaisin juniin.

– Toki siirtymiä voi puolin ja toisin tulla, mutta iso kuva on se, että kaikki hyötyvät. Syntyy kokonaan uutta joukkoliikennematkustusta.

Onnibusin asiakkaista suurin osa on löytänyt joukkoliikenteen halpabussiyhtiön ansiosta, Möttö sanoo.

– Meidän asiakkaista yli puolet ilmoittaa, että he eivät olisi käyttäneet julkista liikennettä ollenkaan ilman Onnibusia.

Myös Onnibus on kertonut tähyävänsä raideliikenteeseen, kun kilpailu näillä näkymin vuoden kuluttua avataan.

Junalippuja tuskin tulevaisuudessakaan saa yhtä halvalla kuin bussilippuja, mutta se, onko VR:n ilmoittama hintataso lähellä oikeaa, nähdään vasta myöhemmin.

– Jos toteutuu se, mitä on luvattu, että yksityiset kilpailijat pääsevät raiteille, nähdään mikä on todellinen markkinahintataso, Pekka Möttö sanoo.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

romahtanut talo
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä