Osallistu |

Onnistuivatko jääkiekon MM-kisat Suomessa?

Mitä mieltä olet Suomen joukkueen menestyksestä? Miten suomalaiset onnistuivat kisajärjestelyissä?

Tuomas Kiiskinen
Kuva: Lehtikuva

Mitä mieltä olet Suomen joukkueen menestyksestä?  Miten suomalaiset onnistuivat kisajärjestelyissä? Pilasiko lippukohu koko kisatunnelman? Miksi jääkiekko on suomalaisille niin rakas laji?

Radio Suomen Ajantasan Suora linja käsittelee aihetta maanantaina 21. toukokuuta klo 10.03. Ohjelman toimittajat seuraavat tätä keskustelua ja käyttävät sitä lähetyksen tekemisessä.

Vieraana vuosikymmeniä jääkiekon MM-kisoja kiertänyt urheilutoimittaja Kaj Kunnas.

Kommentoi aihetta (38 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • KSS

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  1. Suomen sijoitus olisi voinut olla parempikin. 2. Puitteet olivat ihan hyvät. 3. Pilasi! 4. Jääkiekossa on sitä jotain.

 • sexotron

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Urheilullisesti MM-kisat paranevat kokoajan.. siitä asti kun hävittiin Tanskalle 5-1 on alkanut tämä "pienten" nousu ja näissäkin kisoissa on ollut iloisia yllätyksiä. Nykyään joutuu jo Ranskaakin pelkäämään. Eli jääkiekko on pikkuhiljaa pääsemässä marginaalimaineestaan! Mutta sitten tämä järjestelypuoli.. noh, tarviiko mainita tämä lipunhintasotku?

 • Ruotsi-peliä kaipaava

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ehkä puuttuisin hieman tähän sarjajärjestelmään. Vanha systeemi jossa eri lohkojen joukkueet pelasivat toisiaan vastaan välierissä oli parempi. Nythän Suomi olisi sillä systeemillä kohdannut Ruotsin jo puolivälierissä. Ja MM-kisoihin oikeastaan kuuluu näiden kahden kohtaaminen jossain vaiheessa. ilman sitä tuntuu aika tyhjältä. Itse en sen takia tunne minkäänlaista vahigoniloa Ruotsin putoamisesta.

  Lippujen hinnoista voidaan keskustella ja olivathan ne ihan älyttömät. Mutta myös urheilukisojen järjestäjät hinnoittelevat itsensä tätä menoa pian pihalle. Sehän ei ole hullu joka pyytää TV-oikeuksista maltaita, vaan se joka ne suostuu maksamaan. Pitäisikö mediayhtiöiden yhdessä lyödä kova kovaa vastaan tässä asiassa ja kerta kaikkiaan todeta että tuota ei makkseta.

  • Muumi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen noin yleisesti sitä mieltä että homman pilasi jo se ettei kaikkia otteluita näe telkkarista ilman typerää lisämaksua. Suomi on pärjännyt ihan hyvin! Lippu sow oli ihan per***ä. No me vaan tykätään vaan niin paljon lätkästä, on se vaan niin makee laji!

 • Teippimies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Peli on peliä, niin kaukalossa kuin kabineteissakin.

  Pelillisesti Suomi pärjää ihan ok ja järjestelytkin onnistuvat, suomalaisilla on siinä vankka taito, mutta tällä kertaa ahneus vei voiton järjestelyjen siivellä. Lippujen hinnat huitaistiin pilviin heti kättelyssä eikä tajuttu, että pieleen meni. Varsinkaan Kummolan ylimielisyys ei unohdu kovin helposti. Eli se jupakka vei parhaimman terän koko kisafiilikseltä.

  Ensi vuonna on taas uudet kisat, olkoot ne paremmat!

  Ei tämä nyt niin suuresti hetkauta, kesä on alkamassa.

 • Puhdasluuta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisi hyvä jos Suomi ei saisi mitalia. Siitähän nousisi niin paljon nuppiin että unohtuisi, että on muutakin elämää joka on tosielämää tällaisen turhanpäiväisen hömpän rinnalla.

 • Valtion rahoitus pois

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Menestys, jota ei ole jaettu kaikelle kansalle, jokaiselle suomalaiselle, ei ole menestystä. Nyt kun on tullut selväksi, että jääkiekko on äärioikeistolaisille tarkoitettu, kansan kahtiajaon esittelylaji, on valtiontuet otettava pois ja ohjattava suoraan köyhille ihmisille perusturvaan, että lapsilla on asiallinen kasvuympäristö ja varaa harrastaa.

  On jotenkin liikuttavan epä-älyllistä, että Yle, joka itse on kahtiajakamassa kansaa perustuslain vastaisilla pakkomaksuilla, käyttää vielä vanhanaikaista ilmaisua ja lähestymistapaa, jossa puhutaan "meistä suomalaisista", vaikka jokainen jolla on silmät päässä, näkee, että mitään yhtenäistä kansaa ei enää aikoihin ole ollut olemassakaan.

  Surgasmia jatkaa Yle:n uutisoinnin taso, jossa ollaan seiskapäivää-lehtien tasolla "lippukohu"ineen. Täydellinen taloudellisen ja henkisen väkivallan ilmaisuhan se oli, emämunaus, josta pitäisi seurata nykyisen jääkiekkoliiton johdon välitön erottaminen.

  • samaa mieltä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Joo siis tuo puhe "meistä suomalaisista" on ihan puhdasta illuusiota. Suomalaiset olivat yhtenäinen kansa viimeksi talvisodassa.

  • ccc

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   samaa mieltä toivottavasti kummola ja kumppanit osaisivat erota. mielenkiinolla seuraan ens kevään lippuhintoja. ja vaikka nelosia oltiin niin lippu korkealle ja ylelle kisat jotta saadaan verorahoille vastinetta.

 • Ihan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Järjestelyt ovat ihan hyvät ja homma toimii,mutta alkusarjojen lippuhinnat pitivät katsomot tyhjinä ,mikä on epäkohteliasta vieraitamme kohtaan ja antaa Suomen jääkiekkokulttuurista ja kiinnostavuudesta väärän kuvan.

  Liekö se tyhjä jakkara sittenkin tuottavampi kuin siihen edullisen lipun maksanut katsoja??

 • rahastuksen MM-kisat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikki oli pelkkää rahastusta. Edes radiossa ei Yle saanut selostaa! Eikä kaupalliset radiokanavatkaan selostaneet, voin olla väärässä. Rahastusta ja Kanaali Plussan liiketaloudellisesta edistämistä. Kaameat määrät mainoksia jossa mainittiin jääkiekon MM, jääkiekon MM...

 • Tympääntynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jääkiekko, onko se semmoinen peli, jota ystävykset ennen pelasivat liikuntaa saadakseen ja hauskaa pitääkseen, mutta josta sitten siitäkin tuli kaupallista viihdettä ja älytöntä rahastusta?

  • Kalle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos et vielä ole huomannut; jääkiekko oli tosiaan liikuntalaji, sitten tulivat kaikenlaiset NHL:t, ylipalkatut ammattipelaajat...hyvästi jääkiekko, liikuntalaji.

   Aivan sama suuntaus on sählyllä; ennen niin hauskalla ja hyvällä kuntoilulajilla. Nyt siitä on tehty ryppyotsainen salibandy, omine areenoineen, puoliammattilaisine pelaajineen, managereineen ja suuntaus tuntuu niin tutulta; vrt jääkiekko.

 • Leksa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kisat olivat kaikin puolin kaikkien aikojen fiasko!

 • Leksa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onittelut Venäjälle, Slovakialle ja Tsekille hienosta turnauksesta. Parhaat voittivat!

 • jantune

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä Sulin puhuu paljon mutta vähän asiaa. Mistä taloudellisesta riskistä hän puhuu, jos kisoista on budjetoitu 8m€ voittoa? En käsitä mikä tappioriski tässä on, kun budjetoidusta voisi jäädä 8m€ ja silti ei tappiota? Lisäksi kysyisin Sulinilta, mitkä pelit oli faktisesti loppuunmyyty? Montako katsojaa oli täysi tupa?

  vastauksia odotellen

 • Tukholmasta kommentoiden

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  1. Olisi se mitalikin kiva ollut, mutta... Toisaalta selkeistä tappioluvuista ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Joka tapauksessa hyvä rutistus päästä loppuotteluihin vielä karmeitten tappioiden jälkeen.

  2. Kisajärjestelyt tuntuivat itsessään olevan ok, vaikka siihen liittyikin törkeää rahastusta niin otteluhinnoissa kuin MTV3:nkin härskissä maksutv-hässäkässä.

  3. Ei se lippukohu ainakaan tilannetta helpottanut. Sillä, että kilpailu järjestettiin kahdessa maassa, ei ole MITÄÄN tekemistä kokonaishinnoittelun kanssa. Sekä Ruotsi että Suomi käyttivät toisiaan tekosyynä korkeille hinnoille - ainoana erona se, että Ruotsi myönsi jo ennen loppuotteluita mokanneensa.

  4. Jääkiekko on kuin Suomen talvisota, asia joka yhdistää kaikki kansalaiset toimeentulo- ja yhteiskuntaluokasta riippumatta.

 • julius

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kisat voitetaan pelaamalla ja järjestelyt hyvällä organisaatiolla jotka muuten onnistu,mutta ne liput,ne liput enkä tarkoita suomenlippua korkeimmalla tangossa.

 • Kuutamo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Presidentti Niinistö julisti vaalitaistelussaan taistelevansa ahneutta vastaan. Kisojen avajaispuheessaan hän suitsutti vapaaehtoistyön merkitystä. Vapaaehtoistyöstä oli kaukana MTV:n rahastus, lippujen törkeät hinnat sekä pelisysteemi, jossa puolivälierät pelattiin lohkojen sisäisinä. Liekö aloittelijan huonoa tuuria, että presidentti erehtyi lupautumaan ahneuden mm-kisojen viralliseksi suojelijaksi.

 • Meg

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kisat olivat floppi siinä mielessä, että ne eivät tavoittaneet kaikkia halukkaita. Kisaradio ei kuulunut meillä keski-Lapissa.

  Mainokset pilasivat Avan lähetykset. Naurettavat väliaika juontajat ja haastattelijat mm. Viivi Avellan

  Ei ole koskaan tullut seurattua näin vähän MM-kisoja!

 • Suokki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä Turkissa kisoja seuranneena ihmettelen seuraavaa Miksi televisiossa tai tietsikalla on viive ja jos kuunteli kisaradiota niin viive oli jopa 10 sekunttia

  Tulihan katseltua ja kuunneltua viipeen takia jotain puolalaista kanavaa joka lähetti ottelut suorana .

 • linn

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  minulla on olemassa suomessa ruotsin kanavapaketti ja näkyi kaikki ruotsin ottelut hyvin. ruotsin selostajat ovat huomattavasti paremmat kun Mertaranta ja olen todella onnellinen ettei tarvinnut kuunnella Mertarantaa kovin paljon

 • Juuei

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole koskaan seurannut näin vähän kisoja. Makun meni heti lippusähläyksessä enkä aio jatkossakaan ottaa maksukanavaa lätkän takia enkä seurata mainoksia Avalla. Sapluuna oli samanlainen kuin ylella kisastudio ym mutta jontekin vaan tämä kummola / harkimo hypetys ei nyt oiken iske eikä jaksa.

  Kisat menivät Suomelta kohtalaisesti - pakistossa olisi kaivattu Karalahtea ja ehkä vähän isompia tsemppaajia. Ei riitä jos painostetaan jos ei niitä maaleja tule.Seuraavan kerran kun HIFK voittaa Suomen Mestaruuden voidaan odottaa MM-kultaa myös Suomelta.

 • Viesti poistettu ylläpidon toimesta.

  Viesti poistettu ylläpidon toimesta.

 • katsoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kisat eivät näkyneet Helsingin katukuvassa oikein mitenkään.

  Ja sitä myöten jäi fiilis tosi aneemiseksi.

 • miska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sarjajärjestelmä huono. Rupumaat pois. 8 maan yksinkertainen sarja. Keinotekoisesti lihotettu. Aivan liikaa puhetta jääkiekosta. Usea muu laji taidokkaampi ja kovaa kuntoa vaativa. Yliarvostettu.

 • Tuuli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä sijoitus suomelle oli neljäs.Ei sitä voi eikä tarvitse aina voittaa.Viimevuonna tuli kultaa nyt oli muiden vuoro.Oishan se tylsää jos samat voittaisi aina.Jälkiviisaissa toivottiin Venäjän voittoa kuulemma jo kansantaloudellisista syistä.Kyllä lippujenhinnat oli pöyristyttävät,itse en halliin lähtisi katsomaan.Riittä kun kotoa käsin katselen puolella silmällä.

 • S.Piira

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen joukkue pelasi erittäin hyvin kuten monet muutkin maat. Ei jääkiekossa tarvita niinkään taitoa, vaan koko peli on sattumaa. Suomalaisten maaleja olisi voinut tulla enemmänkin ja monet maalintekoyritykset olivat vain senteistä kiinni elikkä, jos lyönti olisi osunut kiekkoon muutamaa sekuntia myöhemmin tai ennemmin ja kiekko olisi lähtenyt sopivasta raosta, eikä törmännyt esteisiin, niin maaleja olisi voinut tulla roppakaupalla.

  On ihan kiva, että välillä jollain muullakin maalla käy tuuri ja se voittaa - tällä kertaa Venäjä.

  En huomannut missään, että Helsingissä oli jääkiekko-ottelut käynnissä, joten kai ne olivat onnistuneet. Katsoin ottelut Ylen Urheiluruudusta, koska ne ovat parhaimmat siten katsottuna, kun ei tarvitse katsella jääkiekkoilijoiden turhaa pyörintää kaukalossa, vaan näkee kaikista tärkeimmät hetket parissa minuutissa.

 • Utopia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelisuorituksia kommentoimatta itse kisat olivat tyypillinen suomalaisten järjestämä yleisötapahtuma: visuaalisesti köyhä, järjestelmällisen pönöttävä ja kallis.

  Jatkossa voisi miettiä laajempaa yhteistyötä esimerkiksi taideopiskelijoiden kanssa yleisilmeen ja rennomman otteen suhteen, ja jättää paloturvallisten lakanoiden kanssa vouhkaamisen taka-alalle. Peleissä ei olut minkäänlaista tunnelmaa, ja katossakin roikkui vain ankea valkoinen lakana johon oli painettu kisamaskotin kuva. Tunnelmaton, kylmä ja raha-ahne tilaisuus.

 • hämmästynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pieni marginaalilaji, josta jällen kerran tänä keväänä tehtiin median ja jääkiekkoliiton avulla suurempi, mitä se todellisuudessa on. Missään muussa maassa media ei näitä kisoja taaskaan juuri seurannut. Jopa Ruotsissa hallit olivat aika tyhjiä, koska se on jalkapallomaa. Täällä meillä ihmeteellään taas kerran, miksi naapureita ei tämä marginaalilaji juurikaan kiinnosta. Kesäkuussa pelataan muuten ihan oikeat arvokisat siinä kuningaslajissa.

  • Ponteva

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä kisat näkyivät hyvin Ruotsin mediassa mutta eivät kiinnostaneet tavallisia katsojia. Lehdistössä jopa ihmeteltiin miksi keskinkertainen All-svenskan jalkapallo-ottelu vetää hyvin yleisöä mutta kotimaassaan esiintyvät NHL-tähdet eivät.

 • perusarvot

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mahtavat kisat!

  Ja loppuhuipennus ylitti ennakko-odotukset!

  Kiitos Chelsea!

 • Arnold

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sijoituksena neljäs sija MM-kisoissa ei ole huono. Kultaa lähdettiin uhoamalla hakemaan, mutta ei edes pronssia.

  Lippukohu ei pilannut, ainakaan minun kisoja. En missään vaiheessa olisi lähtenyt kisoja paikanpäälle seuraamaan.

  Elämä jatkuu...

 • kotka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ensimmäisen kerran jäi koko kisatunnelma valjuksi tämän hyperkaupallisuuden

  vuoksi. Business oli tärkeintä - sitten vasta tuli jääkiekko - ja sitten fanit.

  Tehtiin suuri vahinko lajille.

 • Realisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen joukkueen sijoitus oli aivan oikea, ehkä yläkanttiin. Jos ei osaa tehdä maaleja, häviää. Tyylipisteitä ei jaeta.

  Kummola pitää panna aritmetiikan tunneille peruskouluun. Ynnä- ja vähennyslasku riittää, prosenttilaskua ei tarvittaisi lippuhintoja laskettaessa.

  TV-lähetysten hirveä mainosmäärä inhotti. Onneksi äänen voi panna pois ja käydä jääkaapilla mainosten aikana.

  Ei se nyt niin rakas laji ole, Hyvä, kun kisat loppuivat!

 • Mikkelin mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  1) Suomen sijoitus oli pelitason mukainen.

  2) Järjestelyt kohtalaiset.

  3) Lippukohu pilasi tunnelmaa. Ahneus on aina pahasta.

  4) Jääkiekko on nopea laji - kuin ihmisen ajatus. Sitä on mukava seurata ja tapahtumat vaihtelevat nopeasti. Kiekko on pohjoinen raju laji ja rakas Pohjolan kansoille. Olen seurannut sitä jo 1960-luvulta.

 • TJussi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onnistuneet Kisat. Eivät häirinneet mitenkään normaalia elämää. Televisiossakin olivat ohjelmat tutuilla paikoillaan. Jatketaan samaan malliin.

 • Coofy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomessa jäätiin lipunmyynnissä tavoitteesta noin 50000 lippua, mutta Ruotsissa lipunmyynti epäonnistui aika pahasti kun lippuja myytiin vain noin 150000 kun tavoite oli 320000. Ja Ruotsissa suurin osa lipuista oli paljon Suomea halvempia. Uutisten mukaan ensi vuonna Ruotsissa luovutaan lippupaketeista ja panostetaan yksittäislippujen myyntiin. Suomelta olisi odottanut terävämpää peliä koko pronssiottelun ajan eikä vain kolmannessa erässä.

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä