Rovaniemi |

Opiskelijoille tarjolla enää soluasuntoja Rovaniemellä

Opiskelija-asuntosäätiö Domus Arcticalla ei ole enää tarjota opiskelijoille kuin soluasuntoja Rovaniemellä. Yksiöitä vapautuu kesän mittaan tasaisesti, mutta täyttyvät lähes heti uudestaan, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Anne-Mari Kilpelä.

Opiskelija katsastamassa tulevaa asuntoaan. Kuva: YLE
Rovaniemi

Opiskelija-asuntosäätiöissä eletään nyt vuoden kiireisintä aikaa. Lähes kaikille syksyllä opiskelemaan pyrkineille on ilmoitettu opiskelupaikasta. Kattonsa päänsä päälle haluaville ei ole kuitenkaan tarjolla enää kuin soluvaihtoehto.

- Yksiöihin on valtavat jonot ja ne täyttyvät heti kun vapautuvat. Yksiöitä ei käytännössä ole enää DASilla tarjota, Anne-Mari Kilpelä kertoo.

Soluasuntoja on puolestaan tarjolla jopa hyvin. Anne-Mari Kilpelä kertoo, että erilaisiin asuintoihin on tällä hetkellä tuhat hakemusta vireillä. Yksi hakija voi hakea useaan eri asuuntoon. Kilpelän mukaan aloittavat opiskelijat ovat asuntojonossa yleensä etusijalla.

Kilpelä muistuttaa, että elokuun alusta tarjolla ei ole välttämättä enää soluasuntojakaan, joten asunnon hakemisessa olisi syytä pitää jo kiirettä, jos hakeminen on päässyt jostain syystä unohtumaan.

- Valitettavan moni laittaa hakemuksen liian myöhään, Kilpelä harmittelee.

Kilpelä kehottaa nuoria hakemaan nyt ensisijaisesti soluasuntoa, jos haluaa varmistaa katon päänsä päälle syksyllä.

- Jos nyt tarvii asunnon varmasti, kannattaa harkita vakavasti soluasuntoa. Viime kädessä myös yksityisiltä vuokranantajilta kannattaa kysyä, Kilpelä ohjeistaa.

Kilpelä kuvailee DASin asuntotilannetta tänä kesänä suhteellisen normaaliksi viime vuosiin verrattuna.

- Me olemme jo tottuneet tähän hakijaruuhkaan viime vuosina, Kilpelä sanoo.

Domus Arcticalla on Rovaniemellä asuntopaikkoja noin 1700 opiskelijalle. Opiskelija-asunnot sijaitsevat Rantavitikalla, Asemarinteellä, Ounasmetsässä ja Rovaniemen keskustassa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä