Kotimaa

Oppilas kannustaa kaupunkia vähentämään lihaa kouluruoassa: "Pystyisin elämään ilman"

Kouvolan kouluissa punaista lihaa syödään aiempaa vähemmän. Ainakin osa oppilaista näyttää suhtautuvan pikku hiljaa tehtyyn muutokseen myönteisesti.

Petra Backman
Kahdeksasluokkalainen Petra Backman Kouvolan Naukion koulusta. Kuva: Juha Korhonen / Yle

KOUVOLA Naukion koululla Kouvolassa oppilaat jonottavat ottamaan kalkkunahöystöä ja riisiä. Kaikki koululaiset eivät kuitenkaan tiedä, että kaupunki on hiljalleen muuttanut kouluruoan sisältöä. Aterioissa on aiempaa vähemmän punaista lihaa.

Kouvolan kaupunki haluaa rajoittaa muutoksella lihatuotannon aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

Osalle oppilaista sen sijaan tärkeintä on hyvänmakuinen ja terveellinen kouluruoka.

– Mielestäni tärkeintä on terveys ja hyvinvointi, ja että kouluruoka on hyvää, sanoo kahdeksasluokkalainen Emma Porvari.

Ainakin osa oppilaista ymmärtää linjaa, jota kaupunki on noudattanut muutaman vuoden ajan.

– Minun mielestäni se on ihan hyvä. Ei sitä lihaa tarvitse syödä koko aikaa niin paljon. Soija korvaa lihaa hyvin ja se on sitä paljon ekologisempaa, sanoo kahdeksasluokkalainen Eero Tamlander.

– Itse pystyisin elämään ilman lihaa. Niin tärkeää se ei minulle ole, sanoo kahdeksasluokkalainen Petra Backman.

– Me emme kuitenkaan elä täällä niin kauan aikaa, mutta kun ajattelee kuinka kauan ihmisten oleminen maapallolla tulee jatkumaan, niin on hyvä, että lihan kulutusta mietitään, hän lisää.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Tulli paljasti Suomen suurimman nettihuumekaupan – arvo 2 miljoonaa euroa

Värikäs

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä