Ulkomaat |

Osa Fukushiman ympäristön asukkaista saa palata kotiin

Japani on supistanut ihmisiltä kokonaan kiellettyä aluetta Fukushiman ydinvoimalan ympärillä ensi kertaa voimalan viimevuotisen onnettomuuden jälkeen. Noin 16 000 alueen asukasta saa halutessaan palata koteihinsa, joskaan eivät vielä pysyvästi. Kaikkiaan kielletyllä alueella asui ennen onnettomuutta noin 100 000 ihmistä.

20 kilometrin vyöhyke ydinvoimalan ulkopuolella on ollut suljettuna asukkailta yli vuoden ajan. Perjantaina viranomaiset ilmoittivat, että osa asukkaista pääsee käymään kotonaan sunnuntaista lähtien.

Tamuran asukkaat voivat käydä kotona ilman suojavarusteita tai lupaa, mutta he eivät vielä saa olla kotonaan yötä. Kawauchin kaupungiin asukkaat saavat niin ikään käydä kotona, mutta joillakin alueilla heidän on pidettävä suojavarusteita.

Huhtikuun puolivälistä lähtien asukkaat pääsevät käymään kotona myös niillä Minamisoman alueilla, jotka ovat vähiten saastuneita.

Ei ole tiedossa, kuinka moni 16 000:sta asukkaasta aikoo mennä kotiinsa luvan saatuaan.

Alueita puhdistetaan vielä ennen kuin asukkaat saavat palata pysyvästi. Evakuointivyöhyke on nyt jaettu kolmen eri kategorian alueisiin sen mukaan, miten saastuneita alueet ovat. Esimerkiksi Minamisomassa on kaikkien kolmen kategorian alueita.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä