Kotimaa |

Pääsiäismuistio

Pääsiäinen muuttaa joukkoliikenteen aikatauluja sekä virastojen ja kauppojen aukioloaikoja.

Pääsiäisnoidiksi pukeutuneet lapset leikkivät Kalliolla.
Kuva: Martti Juntunen / YLE

Kaupat ovat torstaina ja lauantaina auki normaalisti. Perjantaina ja sunnuntaina kaupat ovat kiinni, mutta maanantaina pienet päivittäistavaraliikkeet saavat olla avoinna neljä tuntia kello 8:n ja 18:n välisenä aikana. Kioskien, kukkakauppojen, huoltoasemien ja haja-asutusalueiden pienten kauppojen aukiolo on vapaata.

Alkot sulkeutuvat torstaina kello 20 ja avautuvat vasta tiistaina.

Postit sulkeutuvat torstaina kello 18 ja asiamiespostit omien aukioloaikojensa mukaan. Helsingin pääposti on osittain avoinna pääsiäisenä. Joulupukin pääposti Rovaniemellä on avoinna koko pääsiäisen ajan kello 10 - 17. Lisää postin internetsivuilta.

Pankit sulkevat ovensa torstaina jo kello 13. Automaatit toimivat yli pyhien. Pankkikonttorit aukeavat normaalisti jälleen tiistaina.

Kaukoliikenteen bussit ajavat torstaina arkivuorojen lisäksi perjantaivuorot. Perjantaina ajetaan pyhä- eli S-vuorot, lauantaina normaalilauantain tapaan. Sunnuntaina ajetaan S-vuorot. Maanantaina ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaiset S- ja SS-vuorot ja tiistaina vielä maanantain tapaiset lisävuorot. Aikatauluista löytyy tarkempaa tietoa Teksti-TV:n sivulta 440 ja Matkahuollon internetsivuilta.

Kaukojunaliikenteessä ajetaan pääsiäisen aikaan ylimääräisiä vuoroja ja normaaleihin junavuoroihin liitetään lisävaunuja.Torstaina junat kulkevat perjantain aikataulujen mukaan muutamin poikkeuksin. Pitkänäperjantaina junat kulkevat sunnuntain aikataulun mukaan. Lauantain aikataulu noudattelee lähes tavallisen lauantain vuoroja. Sunnuntaina ajetaan kuten tavallisena sunnuntaina, mutta vuoroja on peruttu eri puolilla maata. Maanantaina taas noudatetaan sunnuntaiaikatauluja. Tiistaina junat kulkevat normaalisti. Aikatauluista on tarkempaa tietoa Teksti-TV:n sivulla 430 ja VR:n internetsivuilla.

Autoilijoita avustaa pulassa Autoliiton tiepalvelun Operaatio Pajunkissa, joka päivystää kiirastorstai-illasta maanantai-iltaan. Yhteyden saa soittamalla Autoilijan palvelukeskukseen numeroon 0200 8080 (1,95€/min + pvm). Lisää Autoliiton sivuilta.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä