Kotimaa |

Päävalmentaja: Tyttöjä valmennetaan liian silkkihansikkain

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat ovat käynnissä Heinolassa. Kisaväsymyksestä ei ole merkkiäkään, sillä tytöt ovat tottuneet kovaan rääkkiin.

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-turnaus pelataan Heinolassa
Kuva: Marko Hannula, Suomen Jääkiekkoliitto ry

Alle 18-vuotiaiden MM-turnausta pelataan kovalla sykkeellä. Pelit pelataan kahdeksassa päivässä eli yksi joukkue voi parhaimmillaan pelata 5-6 ottelua. Tahti on kova, mutta Suomen maajoukkueen tytöt ovat tottuneet painamaan täysillä.

- Me ollaan treenattu toukokuusta saakka niin kovaa, että jaksetaan kyllä vettä yks turnaus loppuun asti, varakapteeni Anna Kilponen toteaa.

- Toitotan tytöille usein, että menestys tehdään historiassa eli vain ja ainoastaan kovalla työllä saadaan tuloksia, päävalmentaja Juuso Toivola lisää.

Isoin haaste tyttövalmennuksessa on se, että tyttöjä ei uskalleta valmentaa.

– päävalmentaja Juuso Toivola

”Tytöt eivät mene rikki”

Kova työ vaatii tiukkaa otetta myös valmentajalta. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Toivola toteaa että tyttöjen ja poikien valmentamisessa ei pitäisi olla oikeastaan mitään eroja, mutta tyttöihin suhtaudutaan paljon varovaisemmin.

- Tytöt ovat monilla tavoin helpompia valmennettavia kuin pojat. Tyttöjen kanssa pääsee helpommin puhumaan asioista ja tunteet näkyvät oikealla tavalla, päävalmentaja Toivola summaa.

- Isoin haaste tyttövalmennuksessa on kuitenkin se, että tyttöjä ei uskalleta valmentaa. Heitä käsitellään liian silkkihansikkain, vaikka eivät he rikki mene, hän lisää.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä