Kotimaa |

Päävalmentaja: Tyttöjä valmennetaan liian silkkihansikkain

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat ovat käynnissä Heinolassa. Kisaväsymyksestä ei ole merkkiäkään, sillä tytöt ovat tottuneet kovaan rääkkiin.

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-turnaus pelataan Heinolassa
Kuva: Marko Hannula, Suomen Jääkiekkoliitto ry

Alle 18-vuotiaiden MM-turnausta pelataan kovalla sykkeellä. Pelit pelataan kahdeksassa päivässä eli yksi joukkue voi parhaimmillaan pelata 5-6 ottelua. Tahti on kova, mutta Suomen maajoukkueen tytöt ovat tottuneet painamaan täysillä.

- Me ollaan treenattu toukokuusta saakka niin kovaa, että jaksetaan kyllä vettä yks turnaus loppuun asti, varakapteeni Anna Kilponen toteaa.

- Toitotan tytöille usein, että menestys tehdään historiassa eli vain ja ainoastaan kovalla työllä saadaan tuloksia, päävalmentaja Juuso Toivola lisää.

Isoin haaste tyttövalmennuksessa on se, että tyttöjä ei uskalleta valmentaa.

– päävalmentaja Juuso Toivola

”Tytöt eivät mene rikki”

Kova työ vaatii tiukkaa otetta myös valmentajalta. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Toivola toteaa että tyttöjen ja poikien valmentamisessa ei pitäisi olla oikeastaan mitään eroja, mutta tyttöihin suhtaudutaan paljon varovaisemmin.

- Tytöt ovat monilla tavoin helpompia valmennettavia kuin pojat. Tyttöjen kanssa pääsee helpommin puhumaan asioista ja tunteet näkyvät oikealla tavalla, päävalmentaja Toivola summaa.

- Isoin haaste tyttövalmennuksessa on kuitenkin se, että tyttöjä ei uskalleta valmentaa. Heitä käsitellään liian silkkihansikkain, vaikka eivät he rikki mene, hän lisää.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Koneturmasta selviytynyt poliisille: Koneen tekniikassa ongelma?

Video: Jämijärven lento-onnettomuuden turmapaikka.
01:57

Tapahtumat hetki hetkeltä

14.25

SPR:n Pohjois-Satakunnan ensihuoltoryhmän vetäjä Anja Tunturi kertoo Yle Uutisille, että onnettomuuspaikalla on ollut paljon henkisen tuen tarvitsijoita; omaisia ja hyppykavereita.

14.20

Tietoja kuvista ja niiden lähettämisestä tutkijoille voi kertoa numeroon 071 8746 007 tai 071 8746 009. Aiemmin annetut omaisnumerot eivät ole enää käytössä.

14.20

Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus pyytävät nyt tutkintaansa varten silminnäkijöiltä kuva- ja videomateriaalia.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä