Pohjanmaa |

Palvelujen hinnat nousevat

Arvonlisäveron korotuksen myötä kuluttajalle on tullut useita hinnankorotuksia vuoden vaihteen jälkeen. Tämä näkyy mm. pienkorjaamoissa, kuten suutareissa ja parturi-kampaamoissa. Eduskunta nosti arvonlisäveroa yhdeksästä prosentista 23 prosenttiin.

Video: Seinäjoen hiusyrittäjien puheenjohtaja Hanna Mäenpää.
Video
Seinäjoki

Vuoden vaihteen tienoo on parturi-kampaamoissa mennyt uusia hintoja sorvatessa. Arvonlisäveron nousu lisää tukanleikkuun hintaa muutamalla eurolla.

- Hintoja kyselevät kaikkein eniten nuoret asiakkaat, sanoo Seinäjoen hiusyrittäjien puheenjohtaja Hanna Mäenpää.

Vero ja aika nostavat hintaa

Veron lisäksi kampaamoissa hinta määräytyy ajan perusteella, eli kuinka kauan käsittely kestää. Miehet yleensä selviytyvät puolessa tunnissa, naisten hiusten värjäyksissä, leikkuussa ja kampauksissa menee pidempään. Myös ammattilaisten välineet ovat arvokkaat. Ammattilaissakset maksavat helposti 400 euroa ja niitä pitää huoltaa ja teroittaa säännöllisesti.

- Omalta kohdaltani täytyy kyllä sanoa, etten ajattele hintaa, kun tulen kampaamoon, sanoo seinäjokelainen Sanna Luhtanen.

Peikkona harmaan talouden kasvu

Suomen Hiusyrittäjät ry yritti saada arvonlisäveroksi noin 14 prosenttia, mutta ei onnistunut. Eduskunta päätti marraskuussa arvonlisäveroksi 23 prosenttia. Yhdistyksen mukaan veron myötä harmaa talous alalla lisääntyy.

- Toivon, ettei harmaa talous kasvaisi, mutta pahoin pelkään, että näin kuitenkin käy, ennakoi Hanna Mäenpää.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Pohjanmaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä