Lahti |

Passitoimistot ruuhkautuvat

Tästä maanantaista lähtien passeihin liitetään myös sormenjäljet, mikä hidastaa hakemusten jättämistä. Vanhat passit kelpaavat edelleen siihen asti, kun ne ovat voimassa.

Päijät-Hämeen poliisilaitoksen komisario Taisto Kuhlman odottaa asiakaspiikkiä. Kesäaikaan ihmiset matkustelevat, ja passitoimitoissa on muutenkin jonoja. Uudistus nostaa passin hintaa kahdella eurolla, sormenjälkitunnisteinen passi maskaa nyt 48 euroa.

- Jos passin uudistaminen on muutenkin ajankohtaista, monet haluavat tämän uuden version, soo Kulhlman.

Asiakirjat täytetään entiseen tapaan, mutta uutta on sormenjälkien ottaminen.

- Sormenjäljen skannaus on oikeastaan se ainoa ihan uusi toimenpide, sanoo komisario Taisto Kuhlman.

Sormenjälki otetaan valitusta sormesta, jonka kelpaavuus tarkistetaan ennen jäljen skannaamista. Sormessa ei saa olla laastareita tai suuria haavoja. Sormenjäljen tulee olla virheetön, että siitä kuvan saa. Varsinainen toimenpide kestää vain joitakin sekunteja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Lahti

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä