Talous |

Pekkarinen epäilee valtion palkitsemissäännön rikkomista

Mauri Pekkarinen (kesk.) haluaa valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Heidi Hautalan (vihr.) täsmentävän, rikottiinko valtion palkitsemissääntöä. Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja myöntää, että vahingonkorvauskanne olisi mutkikas ja vaikea.

Mauri Pekkarinen haastateltavana
Mauri Pekkarinen Kuva: Yle

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen epäilee, että Finnairin entinen hallitus on toiminut valtion palkitsemissäännön vastaisesti, kun se päätti lentoyhtiön johtajien sitouttamispalkkioista.Pekkarinen haluaa omistajaohjausministeri Heidi Hautalan vielä täsmentävän, onko toimittu palkitsemissäännön vastaisesti ja riittääkö oikeudelliseksi vastuuksi hallituspaikan menettäminen. Pekkarinen myöntää, että vahingonkorvauskanne Finnairin aiemman hallituksen jäseniä vastaan olisi mutkikas ja vaikea.- Peruskysymys on, rikottiinko valtion palkitsemissääntöä vai ei. Jos rikottiin, niin kuin mielestäni rikottiin, minusta on paikallaan, että ministeri sen selvästi sanoo ja kertoo kenellä on juridinen vastuu, vaatii Pekkarinen.- Ja riittääkö juridisen vastuun kannoksi se, että ihminen eroaa hallituksesta?Pekkarinen muistuttaa hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa vuonna 2009 hyväksytystä valtio-omistajan ohjeesta yritysjohdon palkitsemisesta ja eläke-etuuksista.Ohjeessa sanotaan, että " palkkiot on myös voitava peruuttaa tai periä takaisin tilanteissa, joissa niiden saamiseksi on joko manipuloitu ohjelmien mukaisia mittareita taikka toimittu lain tai yrityksen eettisen ohjeiston vastaisesti tai muutoin epäeettisesti".

Mauri Pekkarinen oli itse valmistelemassa tällä hetkellä voimassa olevaa linjausta palkitsemissäännöiksi. Pekkarinen toimi vuonna 2009 elinkeinoministerinä Matti Vanhasen (kesk.) toisessa hallituksessa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä