New Articles |

Perunarieska

Kuva: Marjatta Harju / YLE


3- 4 dl kylmää vettä

2 dl perunamuusijauhetta

1 kananmuna

2 dl ohrajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

suolaa tarvittaessa

Sekoita kylmään veteen perunamuusijauhe ja anna seoksen turvota hetki. Lisää kananmuna ja jauhot. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi (älä vaivaa taikinaa, sillä siitä tulee muuten sitkeää).

Leivo taikinasta heti rieskat. Annoksesta tulee kaksi isoa rieskaa. Paista leivät kuumassa uunissa( 220-250 astetta) noin 10 minuuttia ( niin kauan, että leivän päälle on ilmestynyt ruskeita laikkuja).

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Kotimaa 18

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä