Tampere |

Pinsiöön rakennetaan kellotapuli talkoilla

Nokian Pinsiön kylään talkoovoimin rakennettava kellotapuli on saanut rakennusluvan. Kellotapulin rakennustyöt aloitetaan ensi keväänä. Vajaat kymmenen metriä korkea kellotapuli nousee Pinsiön kirkon viereen.

Nokia

Kello on jo hankittu Juutilan valimosta Kaavilta.

Kellotapulin puuhamies, entinen Pinsiö-seuran puheenjohtaja Pertti Lehtinen uskoo, että ensimmäiset kellon kumahdukset kuullaan ennen ensi joulua.

- Meillä oli Kauneimmat joululaulut 12. joulukuuta. Silloin mainostin tätä kellotapulihanketta ja sanoin, että seuraavan kerran kun on vastaava tilaisuus Pinsiön kirkossa, niin kirkonkello toivottaa tervetulleeksi. Ensi joulukuuhun on siis aikaa, Lehtinen sanoo.

- Meillä on entisen kuoronjohtajamme Pentti Tynkkysen säveltämä oodi Pinsiön kirkonkellolle. Kuoro on harjoitellut sitä ja kellotapulin vihkiäistilaisuudessa se esitetään, Lehtinen kertoo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Tampere

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä