Politiikka |

Pirate Bayn perustaja Suomen piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi

Piraattipuolueen blogissa Peter Sunde luonnehtii itseään sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi.

Tiedostojen jakosivusto Pirate Bayn yksi perustaja Peter Sunde pyrkii Suomen piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Puolue järjestää jäsenäänestyksen eurovaaliehdokkaistaan kesäkuussa.

Piraattipuolueen blogissa Sunde luonnehtii itseään sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi. Hän sanoo päätyneensä puolueeseen, joka keskittyy vain harvoihin asioihin, koska ei sovi monipuolisen taustansa vuoksi perinteisiin poliittisiin puolueisiin.

Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö kirjoittaa Uuden Suomen blogissan, että Sundesta on tullut maailmalla eräänlainen piraattiliikkeen symboli. Hänet on tuomittu Ruotsissa sakkoihin ja vankeusrangaistukseen tekijänoikeudella suojatun materiaalin laittoman kopioinnin avustamisesta.

Sunde on sekä Norjan että Suomen kansalainen.

Tekijänoikeuslainsäädäntöä muuttamaan pyrkivä piraattipuolue kertoo tiedotteessaan, että sen pyrkimyksenä on päästä europarlamenttiin ja nostaa puolue vaalimenestyksen kautta poliittiselle kartalle.

Ruotsin piraattipuolueella on tällä hetkellä kaksi edustajaa europarlamentissa.

Juttua muokattu klo 9.25: Toisin kuin jutussa alun perin sanottiin, piraattipuolue ei vastusta tekijänoikeuksia, vaan pyrkii muuttamaan niitä koskevaa lainsäädäntöä.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä