Tampere |

Pirkanmaalla synkkä juhannussaldo

Pahimmat onnettomuudet sattuivat Parkanossa. Kolari ja tulipalo vaativat yhteensä kolme kuolonuhria.

anonyymi poliisi
Kuva: YLE / Timo Leponiemi

Pirkanmaan juhannus oli poliisille ja pelastusviranomaisille kiireinen.

- Omalta kohdaltani en muista näin synkkää juhannusta. Vakavien onnettomuuksien lisäksi päällekkäisiä tehtäviä oli paljon, sanoo päällikköpäivystäjä Esko Kulmala Tampereen aluepelastuslaitokselta.

Aattoaamuna Ylöjärvellä loukkaantui neljä nuorta henkilöauton ulosajossa. Onnettomuus tapahtui Länsi-Aureentiellä vähän ennen neljää.

Ilmeisesti ylinopeutta ajanut kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan, minkä jälkeen se oli ajautunut vastaantulevien pientareen kautta tien oikealle puolelle ojaan ja lentänyt useiden metrien matkan osuttuaan sivutien rumpuun.

Autosta oli pudonnut kaksi ihmistä ja pelastuslaitos joutui irroittamaan kaksi muuta. Kaikki neljä toimitettiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, osa erittäin vakavasti loukkaantuneina. Poliisin mukaan kuljettaja oli päihtynyt.

Väliin mennyt pahoinpideltiin

Lauantain ja perjantain välisenä yönä vähän puolenyön jälkeen Tampereella loukkaantui kaksi nuorta miestä törmättyään mopolla liikennevalotolppaan. Onnettomuus tapahtui Sammon Valtatien ja Ali-Huikkaantien risteyksessä.

Omalta kohdaltani en muista näin synkkää juhannusta.

– päällikköpäivystäjä Esko Kulmala

Samoihin aikoihin Tampereen Hervannassa neljän hengen seurue pahoinpiteli ravintolassa 74-vuotiaan miehen, joka oli mennyt väliin seurueeseen kuuluneiden naisten riitaan. Mies on edelleen hoidettavana Taysissa. 

Vähän yhden jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä Parkanon keskustassa menehtyi kerrostaloasunnon asukas tulipalossa. Poliisin mukaan palo sai mahdollisesti alkunsa sängyssä tupakoinnista. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Lauantaina Tampereella Kyläkeinunkadulta löytyi omakotitalon pihasta kuollut mies, jonka henkilöllisyys ei ole tiedossa. Arviolta yli 60-vuotias mies ei asu talossa. Poliisin mukaan miehen käyttämä polkupyörä oli omakotitalon pihan pensasaidassa ja mies tontin puolella. Poliisi pyytää vainajan henkilöllisyyden tietäviä ottamaan yhteyttä.

Mopoautokolari vaati kaksi uhria

Lauantaina iltapäivällä kuoli Parkanossa kaksi nuorta miestä ambulanssin ja mopoauton kolarissa. Poliisin mukaan mopoauto oli ilmeisesti ajanut Mustajärventietä kolmostien risteykseen hiljentämättä, vaikka paikalla on pakollisen pysähtymisen liikennemerkki.

Päätietä pitkin oli ajanut hälytysajossa ollut ambulanssi, jossa oli kuljettajan lisäksi sairaanhoitaja, lääkäri ja potilas.

Mopoautossa olleet nuoret menehtyivät ja ambulanssin kuljettaja loukkaantui.

Tutkijalautakunta aloittaa onnettomuuden tutkinnan.

Puolet rattijuopoista huumeissa

Perjantain ja lauantain aikana esimerkiksi Tampereella jäi kiinni yhteensä 12 rattijuoppoa, joista puolet oli huumeiden vaikutuksen alaisena.

Lauantaina tavoitettiin Näsijärveltä  kuusi ruorijuoppoa.

 

Tuoreimmat aiheesta: Tampere

Pääuutiset

Kotimaa

Osallistu A2 Koulukiusaamis-illan käsikirjoituksen tekoon!

Ajankohtaisen kakkosen seuraavan keskusteluillan aiheena on koulukiusaaminen. Aihetta pohjustettiin avoimessa toimituskokous-chatissa ja nyt toimitus joukkoistaa myös käsikirjoituksen tekoa. Kaksituntisen suoran televisiokeskustelun tavoitteena on etsiä mahdollisimman konkreettisia keinoja kiusaamisen kuriin saamiseksi: Mitä itse kukin voi tehdä? Klikkaa keskustelut auki allaolevista palkeista ja vaikuta käsikirjoitukseen!

Ajankohtainen kakkonen

Jonnan koskettava tarina: Synnytin huoltsikan parkkipaikalle

Jonna Tuovinen oli matkalla Varkaudesta Savonlinnaan, kun lapsivesi tuli yllättäen ulos. Pakkasta oli 26 astetta. Santtu-poika syntyi matkalla huoltoaseman parkkipaikalle. Äidit ja kätilöt pelkäävät, että tien päälle syntyneiden vauvojen määrä kasvaa, kun synnytysosastoja vähennetään. Peruspalveluministeri Susanna Huovisen allekirjoittamassa asetuksessa edellytetään, että synnytysyksikössä pitää olla tuhat synnytystä vuodessa ja 24 tunnin valmius hätäleikkaukseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä