Oulu |

Pohjanmaan rata liikenne- ja viestintäministeriön ykköshanke

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut ykköshankkeekseen Pohjanmaan radan peruskorjauksen. Budjettiesitykseen sisältyy Kokkola - Ylivieska kaksoisraiteen rakentaminen. Siihen on varattu 2 miljoonaa euroa. Budjettiesitys ei sisällä Oulun tiepiirin osalta mitään isoja tiehankkeita.

Kiskojen korjaajat työssään.
Kuva: YLE / Kalle Niskala

Liikenneministeri Anu Vehviläinen ihmettelee sitä, ettei budjettiesityksessä luvata lisää tie- ja ratarahoja. Liikenne- ja viestintäministeriön ykkösasiana on Pohjanmaan radan peruskorjaus. Ministeriö haluaa käynnistää ensi vuonna liikennepoliittisen selonteon mukaisesti päätetyn Kokkolan ja Ylivieskan välisen rataosuuden kaksoisraiteen rakentamisen. Kaksoisraide toteutetaan elinkaarihankkeena. Hankkeelle on varattu ensi vuoden budjetissa 2 miljoonan euron suuruinen aloitusraha. Lisäksi Liikenne- ja viestintäministeriö ehdottaa Seinäjoki-Oulu-hankkeeseen 40 miljoonan euron lisämäärärahaa vuoden 2009 toiseen lisätalousarvioon. Hallitus käsittelee toista lisätalousarvioesitystään elokuun lopulla budjettiriihen yhteydessä.

Suurten kaupunkien joukkoliikenteen tukeen toivotaan korotusta

Lisäksi ministeriön mielestä suurten kaupunkien joukkoliikenteen tukirahoja tulisi nostaa 2,5 miljoonalla eurolla. Tämä tekisi mahdolliseksi myös sen, että Oulu pääsisi mukaan tukilistalle. Nykyisin tukea saavat pääkaupunkiseudun lisäksi vain Turku ja Tampere.

Oulun tiepiiri huolestunut teiden perusparannusrahojen vähyydestä

Oulun tiepiirin alueella ei ensi vuonna toteuteta isoja tiehankkeita. Budjettiesitykseen kaivattaisin tiejohtaja Matti Räinän mukaan kuitenkin kipeästi perustienpidon määrärahojen korotus. Vaarana on, että huonokuntoisten päällysteiden ja siltojen määrä lisääntyy. Oulun tiepiirin tärkein hanke on valtatie 4 välillä Oulu - Kemi. Tavoitteena on, että se voitaisiin käynnistää lähivuosina.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Oulu

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä