Kotimaa |

Pohjois-Pohjanmaalle tulee uusi Siikalatvan kunta

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevat Kestilä, Piippola, Pulkkila ja Rantsila yhdistyvät Siikalatvan kunnaksi.

Kaikkien neljän kunnan kunnanvaltuustot ovat hyväksyneet yhdistymisen maanantai-iltana pidetyissä kokouksissaan. Pulkkilan, Piippolan ja Kestilän valtuustoissa päätös kuntaliitoksesta syntyi yksimielisesti. Sen sijaan Rantsilan kunnanvaltuusto hyväksyi liitoksen äänestyksen jälkeen äänin 16 - 3. Valtuustot hyväksyivät samalla sopimuksen ja suunnitelman Siikalatvan kunnan hallinnon ja palveluiden järjestämisestä. Yhdistysmissopimuksen mukaan Siikalatvan kunta aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2009. Uudessa kunnassa on asukkaita noin 6 500 ja pinta-alaa sillä on 2 170 neliökilometriä.

Yhdistymisen tapahtuessa Siikalatvan kunta saa kuntajakolain perusteella suurimman mahdollisen yhdistymistuen, noin 7,45 miljoonaa euroa. Yhdistysmistuki aiotaan käyttää lähinnä talouden vahvistamiseen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä