Kotimaa |

Pohjoisen hillasato jäänee heikoksi

Pohjois-Suomeen povataan 2000-luvun heikointa hillasatoa. Avosoille hillaa ei ole tulossa juuri lainkaan. Hillan poimijahinta nousee ennätyksellisen korkeaksi.

Poimimaton hilla
Hillan poimintakausi on alkamassa Kuva: Pentti Kallinen

Hillat alkavat kypsyä jo Pohjois-Pohjanmaan ja Koillismaan soilla. Pääsato kypsyy lähiviikkoina. Ensimmäisiä maakunnasta poimittuja hilloja on jo tarjolla toreilla.

Esimerkiksi Kuusamossa hillasta on poimijoille maksettu torilla kahdeksan euroa kilolta. Ranualla hillan sisäänostohinta on puolestaan noussut ennätyskorkealle 10,50 euroon kilolta.

Hillanostaja Reijo Sääskilahti hillakunta Ranualta sanoo, että avosoilta hillaa ei tule juuri lainkaan, vaan tulossa on 2000-luvun heikoin hillavuosi. Sääskilahden mukaan huonoina hillakesinä poimijoille on maksettu 10 euroa kilolta. Kauppias myy hillaa asiakkaille 15 euron kilohintaan.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä