Ulkomaat |

Pohjoiskorealainen uutisankkuri kertoo ydinkokeesta – katso video

Pohjoiskorealaiset televisionkatsojat saivat keskiviikkona kuulla, että Pohjois-Korea oli tehnyt aamulla kello kymmenen ensimmäisen onnistuneen vetypommikokeensa. Asiasta kertoi valtiontelevision uutisankkuri.

Video: Pohjoiskorealainen uutistenlukija kertoo ydinkokeesta
Video

Pohjois-Korea ilmoitti keskiviikkona tehneensä ensimmäisen vetypommikokeen. Valtiollisella KRT:llä uutistenlukija vakuutti, että Pohjois-Korea jatkaa ydinohjelmaansa suojellakseen itseään Yhdysvaltain vihamieliseltä asenteelta.

Alueen maat Etelä-Korea ja Japani ovat tuominneet Pohjois-Korean toimet jyrkästi. Ulkomaiset asiantuntijat ovat kuitenkin epäilleet kertomusta vetypommista.

Etelä-Korean tiedustelun mukaan kyse ei mahdollisesti ollut vetypommista. Myös Yhdysvallat sanoo vielä selvittävänsä väitetyn ydinkokeen laatua.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

"Eduskunta on yllyttänyt Maahanmuuttovirastoa tiukentamaan linjaansa"

Martin Scheinin

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin arvioi perustuslain ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhdetta haastavaksi tuomioistuimille. Irakilaismiehen ristiriitainen turvapaikkapäätös on nostattanut Suomessa keskustelua. Maahanmuuttovirasto perustelee päätöstä: Jos vainon tai väkivallan uhka ei ole yhtä paha muualla kotimaassa, voi pelkkä muutto eri puolelle kotimaata ratkaista tilanteen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä