Talous |

Poikien ympärileikkauksesta kirjallinen kysymys

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on jätänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen poikien ympärileikkauksesta. Saarakkalan mukaan yksilön perusoikeuksien turvaamisen vuoksi olisi kestävää ulottaa ympärileikkausten kriminalisointi tyttölapsista myös poikalapsiin.

Saarakkalan mukaan oikeuskäytäntö poikien ympärileikkaustapauksissa on ollut horjuvaa. Hän viittaa kahteen viimeaikaiseen oikeudenkäyntiin. Toisessa tuomittiin ympärileikkauksen suorittanut maallikko ja lasten vanhemmat saivat tuomion pahoinpitelyyn yllyttämisestä. Toisessa leikkauksen tehnyt lääkäri jäi tuomiotta ja ympärileikatun pojan isä tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin.

Korkein oikeus on linjannut, että poikien uskonnollinen ympärileikkaus on lainmukaista, jos se tehdään asiallisesti lääkärin valvonnassa.

Saarakkala peräänkuuluttaa lainsäädännön selkeyttämistä ja yhdenmukaistamista koskemaan molempia sukupuolia samalla tavalla.

Saarakkala kysyy myös onko hallitus valmis säätämään rikoslakiin pykälän, jolla lapselle tehty ympärileikkaus kielletään.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä