Kotimaa |

Poliisi ei tutki Jarkko Ruudun taklausta

Helsingin poliisin mukaan Jokerien Jarkko Ruutua ei ole syytä epäillä rikoksesta. Ruudun sääntöjen vastainen taklaus aiheutti KalPan Artturi Lehkoselle aivotärähdyksen Helsingissä pelatussa ottelussa viikko sitten.

Jarkko Ruutu
Kuva: Tomi Hänninen

Helsingin poliisin viestintäjohtajan Juha Hakolan mukaan tapauksesta on tehty poliisille tutkintapyyntö. Poliisi on tutustunut tapaukseen, eikä asiassa ole sen mukaan syytä epäillä rikosta. Esitutkintaa ei näin ollen aloiteta.

Ruutu taklasi viime lauantaina Helsingissä pelatussa ottelussa Kalpan Artturi Lehkosta, joka menetti tajuntansa ja sai aivotärähdyksen. SM-liiga tuomitsi Jarkko Ruudun kolmen ottelun pelikieltoon sääntöjen vastaisesta taklauksesta.

Muutama päivä ottelun jälkeen KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen sanoi Ruudun uhkailleen Lehkosta jo ennen taklausta. KalPa ei ollut tyytyväinen pelikieltopäätökseen vaan vaati, että tapaus käsiteltäisiin SM-liigassa uudelleen.

Taklauksesta on tehty myös lastensuojeluimoitus KalPan kotikaupungissa Kuopiossa. Artturi Lehkonen on vasta 17-vuotias.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä