Kotimaa |

Poliisi on ollut yhteydessä viranomaisiin potilastietohankkeiden takia

Potilastietohankkeiden kalleus ja epäselvyydet johtavat viranomaisselvityksiin. Poliisi selvittää muun muassa hankkeiden kalleutta ja rahankäyttöä. Torstain Ilta-Sanomien mukaan uudistustyössä on mennyt rahaa hukkaan jopa satoja miljardeja. Yle kertoi vastaavaa jo lähes vuosi sitten.

Poliisi on jo ollut yhteydessä Valtiontalouden tarkastusvirastoon potilastietojärjestelmien epäselvyyksiin liittyen.

VTV ei kommentoi yksittäisiä tapauksia, mutta VTV:stä kerrotaan, että se toimii asiassa tavanomaisessa viranomaisroolissa valtiontalouden ulkoisena tarkastajana.

Ilta-Sanomat kertoi torstaina, että poliisi selvittää potilastietojärjestelmien kehittämiseen liittyviä epäselvyyksiä. Siihen liittyen poliisi pyytää VTV:ltä tietoja esillä olleista epäselvyyksistä.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on aiemmin huomauttanut erilaisten tietotekniikkahankkeiden ongelmista.

Tammikuussa annettuun raportin mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon tietoteknologiahankkeiden tulokset ovat jääneet alueellisiksi.

Lisäksi toisessa raportissa todettiin, että alueellisissa it-hankkeissa on ollut runsaasti puutteita.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

8.15

Turma uutisoitiin laajasti myös ulkomailla.

8.00

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija pitää koneen hylyn tutkimista erittäin haastavana, koska kone on tuhoutunut niin pahasti.

7.58

Tutkinnassa on nyt kolme keskeistä linjaa. Käydä hylky läpi, kuulla silminnäkijöitä ja onnettomuudesta selvinneitä ja käydä läpi kaikki mahdolliset kuva- ja muut tallenteet, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä