Kotimaa |

Poliisi on ollut yhteydessä viranomaisiin potilastietohankkeiden takia

Potilastietohankkeiden kalleus ja epäselvyydet johtavat viranomaisselvityksiin. Poliisi selvittää muun muassa hankkeiden kalleutta ja rahankäyttöä. Torstain Ilta-Sanomien mukaan uudistustyössä on mennyt rahaa hukkaan jopa satoja miljardeja. Yle kertoi vastaavaa jo lähes vuosi sitten.

Poliisi on jo ollut yhteydessä Valtiontalouden tarkastusvirastoon potilastietojärjestelmien epäselvyyksiin liittyen.

VTV ei kommentoi yksittäisiä tapauksia, mutta VTV:stä kerrotaan, että se toimii asiassa tavanomaisessa viranomaisroolissa valtiontalouden ulkoisena tarkastajana.

Ilta-Sanomat kertoi torstaina, että poliisi selvittää potilastietojärjestelmien kehittämiseen liittyviä epäselvyyksiä. Siihen liittyen poliisi pyytää VTV:ltä tietoja esillä olleista epäselvyyksistä.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on aiemmin huomauttanut erilaisten tietotekniikkahankkeiden ongelmista.

Tammikuussa annettuun raportin mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon tietoteknologiahankkeiden tulokset ovat jääneet alueellisiksi.

Lisäksi toisessa raportissa todettiin, että alueellisissa it-hankkeissa on ollut runsaasti puutteita.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä