Oulu |

Poliisi: Oulun ja Kalajoen koulu-uhkailija todennäköisesti sama

Oulun poliisi ei ole toistaiseksi saanut kiinni Oulun Pöllönkankaan koulua torstaina uhannutta henkilöä. Rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo kuitenkin, että sekä Kalajoen että Pöllönkankaan koulu-uhkausten tekijä on todennäköisesti sama.

Oulun poliisin rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo, että nettiuhkailussa on kyse vakavasta rikoksesta. Kuva: YLE / Kirsi Karppinen

Oulun poliisin rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen arvioi, että torstaisten Kalajoen ja Pöllönkankaan koulujen uhkailujen takana on todennäköisesti yksi ja sama tekijä.

- Netin välityksellä tehdyt uhkaukset ovat olleet hyvin vahvasti samansisältöisiä, Korhonen toteaa.

Poliisilla on johtolankoja tapaukseen liittyen, mutta Korhosen mukaan voi viedä päiviä, ennen kuin tekijä saadaan kiinni.

- Olemme hyvin päässeet aiemmissa tapauksissa tekijöiden jälille. Tällaiset tapauset vaativat aina runsaasti poliisin resursseja, sillä suhtaudumme joka ainoaan uhkaukseen vakavasti, Korhonen kertoo.

Koulu-uhkausten tekijät ovat kiinni jäätyään kertoneet tehneensä uhkaukset vitsillä.

- Aina on sama selitys. Tekijä kertoo heittäneensä läppää. Itse en näe uhkailussa mitään naurun aihetta. Olenkin usein kysynyt kiinni jääneeltä, mitä ajattelisit jos sinua uhattaisiin. Kyllä tekijät ovat myöntäneet, että hekin pelkäisivät uhkailua, Korhonen kertoo.

Alaikäisten kohdalla uhkailusta on annettu sakkorangaistuksia, mutta tapaukset ovat usein edenneet myös syyttäjälle asti.

- Viimeisimmässä selvittämässämme tapauksessa tekijän tietokone määrättiin valtiolle menetettäväksi, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan Oulun Pöllönkankaan koululla opiskelu jatkuu perjantaina normaaliin tapaan.

Tuoreimmat aiheesta: Oulu

Pääuutiset

Ulkomaat

Lentotragedia: Poliisi kantanut laatikoittain todistusaineistoa perämiehen kodista

Poliiseja Montabaurissa sijaitsevan talon ulkopuolella. Turmakoneen perämies ilmeisesti asui talossa.

Tapahtumat hetki hetkeltä

klo 21.01

Valkoisen talon mukaan lentotragedia ei liity terrorismiin.

klo 19.55

Turma on saanut lentoyhtiöitä muuttamaan käytäntöjään. Mm. Easyjetin ohjaamossa on jatkossa oltava aina kaksi miehistön jäsentä. Lue lisää.

19.48

Saksalainen Passauer Neue Presse -lehti on haastatellut perämiehen tuttavaa, jonka mukaan perämies oli epätasapainoinen ja joutunut myös keskeyttämään pilottikoulutuksensa puoleksi vuodeksi psyykkisistä syistä. Tuttavan mukaan perämiehen haaveena oli aina ollut päästä lentäjäksi. Turmaa tutkivat viranomaiset eivät ole vielä julkaisseet virallisia tietoja perämiehen terveydentilasta.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä