Helsinki |

Poliisi: Pakottaminen seksuaaliseen tekoon uudenvuodenyönä olikin raiskauksen yritys

Helsingin poliisi muutti tutkintanimikettä videolle tallentuneen kuvan perusteella.

Uudenvuodenjuhlintaa Senaatintorilla Helsingissä.
Senaatintorille kerääntyi uudenvuodenaattona tuhansia juhlijoita. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin poliisi on tässä vaiheessa vähäsanainen uudenvuodenyön tapahtumista, sillä seksuaalirikosten tutkinta on vielä kesken.

– Koko ajan on tullut enemmän tietoa, näyttöä ja todisteita, sanoo rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju.

Eiliseen mennessä poliisi oli tiedottanut jo seitsemästä epäillystä seksuaalirikoksesta. Niistä kuusi oli seksuaalista ahdistelua ja yksi pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Tänään poliisilta tuli jälleen uusi tiedote. Tapaus kuuluu kuitenkin jo entuudestaan tiedettyjen seitsemän tapauksen joukkoon, mutta sen rikosnimikettä on muutettu.

– Kun poliisi on tutkinut tätä pakottamista seksuaaliseen tekoon, ja me olemme saaneet siitä kuvatallennetta, niin sen perusteella me olemme tässä kyseisessä rikoksessa muuttaneet rikosnimikkeen raiskauksen yritykseksi, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Poliisin mukaan nuori tyttö joutui raiskauksen yrityksen kohteeksi Yliopistonkatu kahdeksan kohdalla olevassa rappusyvennyksessä uudenvuodenyönä kello 1.00-1.10.

Teko keskeytyi ulkopuolisten henkilöiden puututtua tilanteeseen. Tyttö oli tilanteen aikana puhelinyhteydessä toisen henkilön kanssa.

Poliisi ei ole päässyt jututtamaan uhria. Koskenmäki-Karaharju toivoo, että uhri ja hänen kanssaan puhelinyhteydessä ollut henkilö ottavat yhteyttä poliisiin.

Kaikissa poliisin tietoon tulleissa tapauksissa asianomistajat ovat kuvailleet epäillyn tekijän ulkomaalaistaustaiseksi.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Ilomantsi kärjessä matematiikassa, Etelä-Tapiola äidinkielessä – vertaile lukioita aineen tarkkuudella

ylioppilaslakit
A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Kuva mustasta muistitikusta, jonka päällä on teksti TOP SECRET.

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä