Kotimaa

Poliisi takavarikoi huomattavan amfetamiinilastin: "Epäiltyjen korkea ikä poikkeuksellinen"

Poliisi sai kiinni kolme epäiltyä verekseltään kesken huumeidenhakureissun. Viiden kilon amfetamiinilasti oli kätketty Päijät-Hämeen metsiin.

Poliisi pidätti kolme miestä tammikuussa, sen jälkeen kun miehet olivat hakeneet viisi kiloa amfetamiinia Päijät-Hämeen alueella sijainneesta metsästä. Aineet löydettiin miesten autosta, heidän ajettuaan takaisin Helsinkiin.

Poliisin arvion mukaan amfetamiinista olisi saanut katukaupassa noin 25 000 käyttöannosta. Huumeet olivat arvoltaan noin 125 000 euroa.

Pidätyksen jälkeen poliisit jatkoivat etsintöjään ja löysivät lisäksi pieniä määriä huumausaineita, varastetun kiväärin ja vuosi sitten keväällä varastetun Harley Davidson -moottoripyörän.

Poliisi epäilee kolmea miestä törkeästä huumausainerikoksesta. Heidään lisäkseen yhtä henkilöä epäillään avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Pääepäillyistä yksi asuu Vantaalla ja kaksi Espoossa. Iältään he ovat 59–62-vuotiaita. Poliisin mukaan epäiltyjen korkeaa ikää voi pitää poikkeuksellisena. Kahdella epäillyistä on aiempaa rikostaustaa huumeisiin liittyen.

Poliisi pääsi rikoksen jäljille omien tutkimustensa avulla. Esitutkinta on tehty ja tapaus siirtyy syyteharkintaan vielä tällä viikolla.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä