Kotimaa |

Poliisi varoittaa lapuista, joita hyväntekijät – tai murtovarkaat – jakavat postilaatikoihin

Sipoolaiset ovat ihmetelleet postilaatikoihin ilmestyneitä lappusia, joissa "Apua ihmisille ry" pyytää asukkaita antamaan vaatteita. Yhdistys ei kuitenkaan ole yhdistysrekisterissä, ja on noussut epäilyksiä, että kyseessä onkin murtovarasliiga, joka saattaa toimia muissakin kaupungeissa. Poliisi pyytää yleisöltä tietoja asiasta.

Sipoon kunnan Facebook -sivuilla kerrotaan, että monien omakotitalojen postilaatikoihin on jaettu lappuja, joissa Apua ihmisille ry (sos) -niminen taho pyytää asukkaita jättämään vaatteita tienvarteen. Apua ihmisille ry lupaa noutaa vaatteet pikaisesti pois.

Laput on jaettu postilaatikoihin siten, että yksi kulma jää laatikon ulkopuolelle näkyviin. Näin näkyy helposti, ovatko asukkaat käyneet tyhjentämässä postilaatikkonsa.

Facebook-sivulla väitetään, että laput jättänyt ryhmä tulee myöhemmin katsomaan, missä laatikoissa laput ovat edelleen paikallaan, ja että nämä talot olisi tyhjennetty.

Myös Porvoon poliisi on saanut asiasta vihiä, mutta lappujen jättäjiä ei ainakaaan toistaiseksi ole yhdistetty mihinkään rikoseen.

- Meillä on ollut kaikkiaan viisi asuntomurtoa Söderkullan, Talman ja Martinkylän alueilla kesän aikana, mutta näissä ei ollut lappusista mitään tietoa, rikoskomisario Leif Malmberg sanoo.

Malmberg myöntää kuitenkin, että lappujen jättämien kuulostaa oudolta ja kehottaa ihmisiä varovaisuuteen.

- Kun yhdistysrekisteri ei tätä tunne, niin onhan tässä avoimia kysymyksiä, että toimiiko joku nyt ihan perustettavan yhdistyksen nimiin, vai olisiko tässä jotain muuta. Kyllä poliisi kehottaa pieneen tarkkaavaisuuteen, että postilaatikot tulee tyhjennettyä, niin ei tule sellaista viestiä, että talo on tyhjillään.

Facebookin mukaan samanalaisia lappusia olisi jaettu myös Vantaalla, Espoossa, Raumalla ja Porissa. Myös poliisin saamien tietojen mukaan lappuja on nähty laajalla alueella. Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä asiasta.

- Toivomme, että jos tämmöistä tietoa on, ja jos jollain sellainen lappu sattuu olemaan, niin sen voi poliisille toimittaa teknistä tutkintaa varten. Olisi hyvä, ettei lappua olisi hypistellyt kovin moni henkilö, että tutkinta voidaan suorittaa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä