Kotimaa |

Poliisipomo tuomittiin lievästä pahoinpitelystä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Helsingin poliisilaitoksen rikosylitarkastajan lievästä pahoinpitelystä. Välikohtaus tapahtui Joensuussa yökerhon tanssilattialla.

Helsingin poliisilaitoksen rikosylitarkastaja on saanut torstaina tuomion Joensuussa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi yli 60-vuotiaan poliisimiehen lievästä pahoinpitelystä sakkoihin. Syyttäjä vaati kovempaa tuomiota pahoinpitelystä.

Pahoinpitely tapahtui keväällä joensuulaisen yökerhon tanssilattialla, ja kohteena oli pohjoiskarjalainen nainen.

Rikosylitarkastaja tuomittiin 15 päiväsakkoon, mikä tekee yli 1 000 euroa. Lisäksi poliisimies joutuu maksamaan vahingonkorvauksia naiselle muutamia satoja euroja sekä tämän oikeudenkäyntikulut, jotka ovat liki 2 300 euroa.

Nyt seuraamme valitetaanko käräjätuomiosta.

– Juha Hakola

Helsingin poliisilaitos muutti rikosylitarkastajan toimenkuvaa lokakuussa, kun pahoinpitelysyyte nostettiin. Mies hyllytettiin esimiestyöstä ja on nyt toiminut suunnittelutehtävissä.

- Nyt seuraamme valitetaanko käräjätuomiosta. Sitten poliisijohto tekee jatkolinjaukset, sanoo ylikomisario Juha Hakola.

Kommentoi aihetta (4 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • paluu arkeen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja sitten vaan takaisin poliisin töihin suojelemaan kansalaisia väkivaltaa ja rikoksia vastaan.

 • Aseluvan haltija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikkei tämä varsinaisesti aseisiin liitykään niin on varsin hupaisaa ajatella vastaavaa tilannetta omalle kohdalle, aseluvat peruttaisiin välittömästi ja uusia lupia ei annettaisi ennenkuin tapauksesta on kulunut määräaika (lienee jotain 2 vuoden nurkilla). Nythän kyseessä on poliisipäällystöön kuuluva henkilö joten häntä ei hyllytetty virastaan välittömästi ja tuskinpa hänen virka-asettaankaan vietiin, taikka puututtu mahdollisiin yksityisomisteisiin aseisiin. On se kiva että laki on kaikille sama, hieno maa.

 • Poliisiin 100 % luottava!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oliko tämä poliisi virantoimituksessa? Minua ärsyttää aina kun käytetään ihmisen ammattia hyväkseen näiden uutisten otsikoissa. Esim: Taksikuski ajoi humalassa.... Ihmisellä, myös poliiseilla yms. pitää myös olla yksityiselämä. Se miten hän sitä käyttää on hänen asiansa ja hän on siitä vastuussa. Ja ansaitsee rangaistuksen jos näin oikeus toteaa. Mutta jos poliisi olisi ammatissaan hakannut jotain niin se olisi tuomittavaa. (kaikki väkivalta on tuomittavaa, mutta nämä henkilöt joutuvat aivan suotta suurempaan syyniin)

 • hyvät veljet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se on aina lievä tuomio, kun on kysymyksessä poliisi ja päätöksen on tehnyt Pohjois-Karjalan käräjäoikeus. Vielä ihmetellään, kun nämä päätökset tulee suoraan tiskin alta, tai pelkästään puhumalla.

  Jos hän olisi ollut työtön tai tavallinen duunari, niin voi voi sitä raha määrää minkä hän olisi joutunut korvaamaan naiselle, olisi siitä voinut tulla myös ehdonalaistakin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Tiesitkö? Suomi antaa toimeentulotukea ulkomaalaisille, jotka jäävät maahan ilman lupaa

Turvapaikanhakijoita.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä