Kotimaa |

Polttopulloisku syyteharkinnassa – neljää epäillään tuhotyön yrityksestä

Ylivieskassa sijaitsevalle Raudaskylän kristilliselle opistolle viime vuoden loppupuolella tehty polttopulloisku on syyteharkinnassa. Poliisi pidätti tapauksen takia neljä miestä, joita epäillään tuhotyön yrityksestä.

Kartta.
Kuva: Google / Yle Uutisgrafiikka

Raudaskylän kristillisen opiston seinään heitettiin viikonloppuna 31.10.2015 polttoainetta sisältäviä pulloja, joissa oli palava sytytyslanka. Polttoaine ei syttynyt tuleen.

Poliisi sai omien tutkimustensa perusteella kiinni neljä Keski-Pohjanmaalta kotoisin olevaa miestä, jotka myönsivät teon kuulusteluissa. Miehet olivat tekoaikaan humalassa.

Juttua on siirtynyt syyttäjälle rikosnimikkeellä tuhotyön yritys.

Opistolla oli vuoden 2015 lokakuun lopulla opiskelemassa 14 turvapaikanhakijataustaista alaikäistä nuorta.

Rehtori Jukka Hautala kertoi marraskuun alussa, että opisto ei ole vastaanottokeskus. Nuoret opiskelevat suomen kieltä ja kulttuuria. Opistolla yöpyy Hautalan mukaan säännöllisesti noin sata henkilöä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä