Kotimaa |

Pop up -ravintolat valtasivat kaupungit

Tänään lauantaina on vietetty jälleen Ravintolapäivää. Kolmatta kertaa järjestetyn tapahtuman suosio on kasvanut rajusti. Tempauksessa näkyivät myös presidentinvaalit ja runsas sienisato.

Video: Pop-up restaurant B-Smokery.
Video
Aamu-tv testasi B-Smokeryn tarjonnan Hernesaarenrannassa.

Lähes 300 harrastelijakokkien ravintolaa ja kahvilaa pantiin pystyyn yhden päivän ajaksi. Määrä on noin sata enemmän kuin elokuussa edellisen kerran järjestettynä Ravintolapäivänä. Kuppiloita on tarjolla lukuisilla paikkakunnilla Helsingistä Rovaniemelle.

Järjestäjien mukaan suosion kasvusta kertoo myös se, että tapahtuman nettisivut kaatuivat päivällä kymmenien tuhansien kävijöiden takia.

Tempaus sai alkunsa Facebookista toukokuussa.

Oikeita ravintoloita raakattu listoilta

Järjestäjät kertovat, että tapahtumaan on yrittänyt mukaan myös joitakin oikeita ravintoloita omalla nimellään, mutta ne on raakattu pois listoilta. Periaatteena on, että pop up -ravintola saa olla sellainen kuin perustajat haluavat, mutta toiminnan pitää poiketa tavallisesta.

Myös kaksi presidenttiehdokasta äkkäsi käyttää tapahtumaa hyväksi kampanjoissaan, sillä ravintolalistalta löytyivät Helsingissä kokoomuksen Cafe Niinistö ja vihreiden Pekkaravintola.

Runsas sienisato innosti mukaan

Ravintoloiden valikoimaan vaikutti myös syksyn runsas suppilovahverosato. Helsinkiläinen Saku Murto pyöritti Hakaniemen torilla Saaran ja Sakun suppis -ravintolaa, jonka ruokalistalla oli suppilovahverokeittoa ja kyytipoikana suppilovahveropatonkia.

Murto kertoi, että ponnin ravintoloitsijaksi ryhtymiselle oli tarve keksiä suppilovahverosaalille käyttöä.

Pop up -ravintoloita perustamalla halutaan tempaista ravintola- ja ruokakulttuurin puolesta.

Vapaaehtoisten ruuanystävien perustama Ravintolapäivä järjestetään nyt kolmannen kerran. Ensimmäisen kerran se järjestettiin viime toukokuussa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä