Kotimaa |

Poutun kebabtuotteissa hevosenlihaa, vedetään myynnistä

Pouttu vetää kebablihatuotteitaan pois markkinoilta.

Pirkka kebablastu-pussi.
Pirkka kebablastu 200 g -tuote vedetään markkinoilta välittömästi. Kuva: Yle

Pouttu Oy on keskeyttänyt useiden kebablihatuotteidensa toimitukset, koska niissä on ollut tuoteselosteesta poiketen hevosenlihaa.

- Olemme erittäin pahoillamme kebablihatuotteidemme tuoteselostevirheestä, sanoo Pouttu Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kosonen tiedotteessa.

- Korjasimme havaitsemamme virheen välittömästi, ja olemme aloittaneet tuoteselosteen mukaisen kebablihan valmistuksen välittömästi virheen havaitsemisen jälkeen. Tällä viikolla valmistetut erät ovat tuoteselosteen mukaisia, hän sanoo.

Ruokakesko kertoo, että se on toistaiseksi keskeyttänyt kaikkien Pirkka-lihajalosteiden toimitukset Pouttu Oy:ltä "tuotteiden laadun varmistamiseksi". Ruokakesko kertoi poistavansa heti myynnistä Poutun valmistaman Pirkka kebablastu 200 g -tuotteen.

Pouttu Oy kertoo vetävänsä pois seuraavat kebablihatuotteet: Pouttu Kebablastu 300g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pouttu XXL-kebab 265 g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pouttu Pita Kebab 185 g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pouttu Snadi Kebab 120 g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pirkka Kebablastu 200 g, viimeinen käyttöpäivä 4.3.2013 tai aiempi.

Keskustele uutisesta 196 kommenttia

Miten kuluttaja voi ylipäätänsä tietää, mitä hänen ostamansa valmistuotteet sisältävät? Raakalihassa pitää ilmoittaa valmistusmaa, mutta valmisruuissa tilanne on monimutkaisempi.  Entä kuka on vastuussa siitä, että kuluttaja saa oikeat tiedot?

Siirry keskusteluun

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Koneturmasta selviytynyt poliisille: Koneen tekniikassa ongelma?

Video: Jämijärven lento-onnettomuuden turmapaikka.
01:57

Tapahtumat hetki hetkeltä

15.24

Tampereen Laskuvarjokerho aikoo pitää jäsenilleen suljetun tilaisuuden onnettomuuden vuoksi tänään illalla. Tiivis yhteisö tukee toisiaan surussa.

15.20

Yksi eloonjääneistä on kertonut poliisille, että koneessa oli ehkä tekninen vika.

14.25

SPR:n Pohjois-Satakunnan ensihuoltoryhmän vetäjä Anja Tunturi kertoo Yle Uutisille, että onnettomuuspaikalla on ollut paljon henkisen tuen tarvitsijoita; omaisia ja hyppykavereita.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä