Kotimaa |

Poutun kebabtuotteissa hevosenlihaa, vedetään myynnistä

Pouttu vetää kebablihatuotteitaan pois markkinoilta.

Pirkka kebablastu-pussi.
Pirkka kebablastu 200 g -tuote vedetään markkinoilta välittömästi. Kuva: Yle

Pouttu Oy on keskeyttänyt useiden kebablihatuotteidensa toimitukset, koska niissä on ollut tuoteselosteesta poiketen hevosenlihaa.

- Olemme erittäin pahoillamme kebablihatuotteidemme tuoteselostevirheestä, sanoo Pouttu Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kosonen tiedotteessa.

- Korjasimme havaitsemamme virheen välittömästi, ja olemme aloittaneet tuoteselosteen mukaisen kebablihan valmistuksen välittömästi virheen havaitsemisen jälkeen. Tällä viikolla valmistetut erät ovat tuoteselosteen mukaisia, hän sanoo.

Ruokakesko kertoo, että se on toistaiseksi keskeyttänyt kaikkien Pirkka-lihajalosteiden toimitukset Pouttu Oy:ltä "tuotteiden laadun varmistamiseksi". Ruokakesko kertoi poistavansa heti myynnistä Poutun valmistaman Pirkka kebablastu 200 g -tuotteen.

Pouttu Oy kertoo vetävänsä pois seuraavat kebablihatuotteet: Pouttu Kebablastu 300g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pouttu XXL-kebab 265 g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pouttu Pita Kebab 185 g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pouttu Snadi Kebab 120 g, viimeinen käyttöpäivä 2.3.2013 tai aiempi, Pirkka Kebablastu 200 g, viimeinen käyttöpäivä 4.3.2013 tai aiempi.

Keskustele uutisesta 196 kommenttia

Miten kuluttaja voi ylipäätänsä tietää, mitä hänen ostamansa valmistuotteet sisältävät? Raakalihassa pitää ilmoittaa valmistusmaa, mutta valmisruuissa tilanne on monimutkaisempi.  Entä kuka on vastuussa siitä, että kuluttaja saa oikeat tiedot?

Siirry keskusteluun

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tampere

Delfiinit lennätettiin salassa Kreikkaan – toimitusjohtaja: "Haluttiin turvata työrauha"

Video: Yle Uutiset Pirkanmaa: Delfiinien siirto Särkänniemestä
Video

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä