New Articles |

Pyhtäälle nousee surffikeskus

Pyhtäälle ollaan rakentamassa venäläisrahoituksella Suomessa ainutlaatuinen surffikeskus. Lainelautailu tulee mahdolliseksi sisätiloissa, kun hanke valmistuu.

Pyhtää

Surffikeskuksen rakentaminen Pyhtäälle on varmistunut. Urheilukeskittymää Pyhtään ABC-huoltoaseman läheisyyteen puuhaavat venäläisyrittäjät ovat allekirjoittaneet sopimuksen rakennuttajan kanssa. Keskukseen tulee kaksi niin sanottua flow rider -surffausallasta, jotka mahdollistavat lainelautailun sisätiloissa. Vastaavaa ei tällä hetkellä löydy muualta Suomesta.Pyhtään kunta aikoo rakennuttaa keskukseen neljärataisen uima-altaan kunnan käyttöön. Pyhtää hakee opetusministeriöltä hankintaan 700 000 euron avustusta vielä ennen vuodenvaihdetta.Venäläisyrittäjät ovat useita miljoonia euroja maksavan keskuksen päärahoittajia. Suunnitelmissa on laajentaa toimintaa myöhemmin muun muassa tuulitunnelilla, jossa voi leijua ilmapatjan yllä laskuvarjohypyn vapaapudotusta simuloiden.Keskuksen suunnittelu aloitetaan tammikuussa ja rakentamiseen pitäisi päästä kevään tienoilla. Pyhtäällä odotetaan keskuksen valmistuvan vuonna 2012.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä