Ulkomaat |

Qatarin emiiri haluaa arabimaiden puuttuvan Syyrian tilanteeseen

Emiiri Hamad bin Khalifa al-Thani perustelee esitystään YK:n turvallisuusneuvoston saamattomuudella.

YK:n yleiskokouksessa puhunut Qatarin emiiri Hamad bin Khalifa al-Thani haluaa arabimaiden puuttuvan  Syyrian sisällissotaan, koska YK:n turvallisuusneuvosto on ollut kyvytön toimimaan asiassa.

Turvallisuusneuvoston epäonnistumisen takia arabimaiden itsensä pitää kansallisten, humanitaaristen, poliittisten ja sotilaallisten velvollisuuksiensa takia lopettaa verenvuodatus Syyriassa, perusteli emiiri.

Hänen mielestään arabien puuttuminen tilanteeseen voisi mahdollistaa rauhanomaisen vallansiirron Syyriassa.

Emiiri muistutti, että samankaltainen ennakkotapaus oli Libanonissa 1970-luvulla. Tuolloin arabijoukot saivat lopetettua maan sisäiset taistelut.

Qatar on Syyrian hallitusta vastaan taistelevien pääosin sunnimuslimeista koostuvien joukkojen tärkeimpiä tukijoita Saudi-Arabian ja Turkin ohella.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Politiikka

Asiantuntijat: Hallituksen vaivihkaa valmistelema asetus vie rahaa köyhiltä ja sairailta

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksut nousevat vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia, päätti hallitus puolitoista viikkoa sitten. Päätöksen valmistelu tapahtui kaikessa hiljaisuudessa ilman lausuntokierrosta. Kysyimme maan parhailta asiantuntijoilta ja sote-palvelujen käyttäjiltä, ovatko hinnankorotukset poikkeuksellisia, keitä ne kirpaisevat eniten ja millaisia vaikutuksia palvelumaksujen nostolla on.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä