Musiikki |

"Prince on hauska kaveri"

YLE Uutiset haastatteli muun muassa Pinkin, Macy Grayn ja Mary J. Bligen kanssa työskennellyttä Cassandra O´Nealia, joka on nyt ollut Princen bändissä kosketinsoittajana kaksi vuotta.

Prince esiintyi Roskilden lavalla kesällä 2010.
Kuva: EPA / Jens Dige

Pitkän ja monipuolisen muusikkouran tehnyt Cassanda O'Neal piti Princestä jo pienestä pitäen.

- Olin iso fani jo lapsena, ostin levyjä ja sellaista. Olen MTV-sukupolvea, ja Prince sekä Michael Jakcon olivat tuolloin ainoat afroamerikkalaiset artistit, jotka olivat MTV:ssä jatkuvassa rotaatiossa, eli tutustuin Princeen jo varhain. Ja mitä enemmän kuuntelin häntä, sitä enemmän hänestä pidin. Tulen hyvin uskonnollisesta perheestä, isäni on pappi, ja se että diggailin Princeä oli vanhempieni mielestä vähän outoa: mikäs tuossa kakarassa oikein on vikana, kun se kuuntelee tuollaista musiikkia, O'Neal naureskelee.

Muusikkojen muusikko

80-luvulla Princen provokatiivinen pukeutumistyyli ja seksuaalissävytteinen musiikki herättivät paljonkin keskustelua, mutta O'Nealin mielestä kyse ei ollut varsinaisesta kapinallisuudesta.

- Hänhän vain teki sellaista musiikkia, josta piti, ja joka tuli hänen sielustaan.

- Michael Jackson ja Prince ovat hyvin erilaisia artisteja, ja he toivat bisnekseen hyvin erilaisia asioita. Michael toi alalle karismansa ja tanssinsa, Prince taas sävellystyylinsä ja oman musiikkinsa. Ei heitä oikein voi verrata toisiinsa.

- Minun arvomaailmassani Prince on se yksi ja ainoa, hän on muusikkojen muusikko, lauluntekijöiden lauluntekijä, laulajien laulaja. Hyvin harva artisti täyttää nämä kaikki kriteerit. Ja showmiehenä hän on ihan omaa luokkansa.Pitää vitsailusta

Princestä liikkuu maailmalla toinen toistaan oudompia juttuja, mutta Cassandra O'Nealin mukaan kyseessä on mutkaton ja huumorintajuinen persoona.

- Hän on pohjimmiltaan hauska kaveri. Hän tykkää vitsien kertomisesta ja vitsailusta, ja saa meidät usein repeämään naurusta. Hän on sen verran hauska tyyppi, etten voi kertoa mitään yksittäistä esimerkkiä.Suosii naismuusikkoja

Kiertueillaan Prince on suosinut lähinnä naismuusikkoja, mutta miksi?

- En ole koskaan kysynyt Princeltä tätä henkilökohtaisesti, mutta asia voi olla niinkin yksinkertainen, että miesmuusikot katselevat mielellään naismuusikoita, ja etenkin hyviä naismuusikoita: tässä on monen mielestä jotakin seksikästä ja kiehtovaa, kauneus ja lahjakkuushan on loistava yhdistelmä. Ja onhan Beyoncéllakin ollut pelkästään naisista koostuva tautabändi. Lisäksi tässä on sekin, että tällä tavalla naiset ottavat haltuunsa tilaa, joka on aiemmin olut tyypillisesti miesten reviiriä.

Shoppailua ja kauneudenhoitoa

Princen Euroopan kiertue alkoi tämän kuun alussa Puolasta, ja jatkuu parin päivän päästä Norjaan. Konserttien välinen vapaa-aika kuluu varsin perinteisissä merkeissä.

- Me bändin tytöt käymme yhdessä syömässä, käymme manikyyrillä ja pedikyyrillä, shoppailemme. Joskus, kun haluamme rauhoittua, luemme kirjaa. Ei sen kummoisempaa.

Pariissa Princen poppoo järjesti niin sanotun aftershown, mutta koetaanko tällaista myös Helsingissä?

- Enpäs tiedä, Cassanda O'Neal päättää haastattelun hymyillen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Musiikki

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä