Turku |

Raision kaupunki aloittaa yt-neuvottelut

Kaupungin talous yskii sen verran, että sopeuttamistoimet on pakko käynnistää, sanoo kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

raisio tie kyltti
Kuva: Yle

Raision kaupunki aloittaa yt-neuvottelut henkilöstömenojen pienentämiseksi. Taustalla on kaupungin velkaantuminen. Kaupunginjohtaja Ari Korhosen mukaan viime vuonna kaupungin taseeseen tuli 1,5 miljoonaa alijäämää.

- Tänäkin vuonna on mahdollista jäädä miinukselle 2-4 miljoonaa, joten nyt on sopeuttamisohjelma välttämätöntä käynnistää, Korhonen sanoo.

Henkilöstön yt-neuvotteluista huolimatta ensisijaisesti haetaan säästökohteita, joilla on mahdollisimman vähän vaikutusta palveluihin.

- Varmasti joudutaan palveluja myös heikentämään, Korhonen myöntää.

Lääkkeeksi yskivään talouteen haetaan myös lisätuloja. Mahdollisuutena on esimerkiksi tonttimyynnin lisääminen. Korhonen muistuttaa myös, että Raision veroprosentti on tällä hetkellä Manner-Suomen viidenneksi alhaisin.

Korhosen mukaan henkilöstön irtisanomisia ei tällä hetkellä harkita vaan ensin kartoitetaan muut keinot.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Politiikka

Tässä on Suomen uusi hallitus – joukossa muutama kokenut ja monta untuvikkoa

Economic Affairs Minister Olli Rehn, Agricilture and Environment Minister Kimmo Tiilikainen, Municipalities and Reform Minister Anu Vehviläinen, Prime Minister Juha Sipilä, Family and Social Services Minister Annika Saarikko, Transport and Communications Minister Anne Berner ja Family and Social Services Juha Rehula.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä