Kotimaa |

Rankat lumisateet jatkuvat keskiviikkona – sakeimmat pyryt siirtyvät itään

Tiistain aikana eniten lunta tuli pääkaupunkiseudulle. Itäiseen Eurooppaan ja Venäjälle kehittynyt laaja matalapaine tarjoilee voimakkaita lumisateita Suomeen myös keskiviikkona.

Video: Videon aloituskuva
00:20
Lumipyryn aiheuttava matalapaine sekä siihen liittyvä yläilmakehän lämpö on rajattu punaisella. Video: Yle Sää

Eteläisessä Suomessa lumilapiot kannattaa pitää käden ulottuvilla myös tänään.

Lumisadealue pysyttelee maan etelä- ja keskiosassa keskiviikon aikana. Monin paikoin lunta voi kertyä useita kymmeniä senttimetrejä. Eniten lumitöitä on aamulla luvassa Itä-Suomeen. 

– Voimakkaimmat sateet ovat idässä, missä lunta voi kertyä kaksikymmentä senttiä yön aikana, meteorologi Pauliina Kuokka kertoo.

Ajokeli on huonoa tai erittäin huonoa lumisadealueilla, Kuokka varoittaa. Näkyvyys on pöllyävän lumen takia kehnoa ja tiet ovat liukkaita.

Lumisateiden takia junaliikenteessä on poikkeuksia myös keskiviikkona. Useita Helsingin lähiliikenteen vuoroja on tiistain tapaan peruttu. Poikkeusaikataulut näet VR:n verkkosivuilta.

Lunta tiistain aikana eniten pääkaupunkiseudulle

Helpotusta etelän liikenteeseen on ennusteiden mukaan luvassa vasta torstaina, kun sateet alkavat heiketä ja siirtyä Lapin ylle.

Tiistain aikana eniten lunta satoi Ilmatieteen laitoksen mukaan pääkaupunkiseudulla, jossa eri havaintoasemilla mitattiin kahdeksan aikaan illalla lähes kolmenkymmenen senttimetrin lumikertymiä. 

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä