Kokkola |

Raskas liikenne ajaa yleensä hyvillä renkailla

Poliisi ei usko, että huonokuntoiset renkaat olisivat syynä viime aikoina tapahtuneille onnettomuuksille. Virkavallan mukaan rekkojen renkaat ovat yleensä melko hyvässä kunnossa.

Tukkirekan kaatunut peräkärry
Tukkirekan peräkärry kaatui 13.8.2012 Edsevössä Pietarsaaren liittymässä. Kuva: Juho Jokinen

Rengasrikot ja inhimilliset erehdykset ovat johtaneet viime aikoina raskaan liikenteen onnettomuuksiin alueellamme. Seurauksena on ollut tieltä suistuminen, kuorman leviäminen ja tänä syksynä ainakin yksi kuolemantapaus.

Liikkuvan poliisin mukaan raskaan liikenteen ongelmana ovat useimmiten ajopiirturipuutteet, ylikuorma tai puutteellinen kuorman sitominen. Päihtyneitä kuljettajia on harvoin. Miksi raskaalle liikenteelle ei ole omia rengasratsioita, ylikonstaapeli Päiviö Roukala?

- Se on hyvä kysymys. Rengasratsiat ovat tosiaan keskittyneet ainoastaan kevyemmän kaluston renkaisiin. Ymmärtääkseni raskaan liikenteen renkaat ovat olleet vaatimusten mukaisia viime vuosina. Ehkä päälle painava taantuma pikkuhiljaa vaikuttaa raskaan kalustoon renkaisiin ja niitten uusimisiin, se jää nähtäväksi. Ymmärtääkseni hyväkin rengas voi räjähtää. Myös joku muu tekninen vika voi johtaa renkaan räjähtämiseen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kokkola

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä