Kajaani |

Rastiviikolla prepataan Vuokatin MM-kisoihin

Kainuun Rastiviikolla nähdään pitkiin aikoihin kansainvälisin pääsarja. MM-rasteja etsitään vuonna 2013 Vuokatissa, mikä on houkutellut ulkomaalaisia kisaajia Kuhmoon tutustumaan kainuulaiseen maastotyyppiin jo etukäteen.

Suunnistaja rastilla
Euromeeting houkutteli Kuhmon Rastiviikolle reilut sata kansainvälistä huippusuunnistajaa. Kuva: YLE / Hanne Kinnunen
Kuhmo

Koko perheen tapahtumana tunnettu Kainuun Rastiviikko isännöi tällä viikolla noin 3 000 suunnistajaa. Heistä reilut sata on ulkomaalaisia huippusuunnistajia, jotka ottavat tuntumaa Kainuun vaaramaisemaan Kuhmon Havukkavaaralla.

- Osa huippusuunnistajista on jo käynyt tutustumassa täällä. He tulevat katsomaan minkälaisia maastoja täällä on ja tutustumaan suorituspaikkoihin osittain. Vuokatin tuleville kilpailualueille on huipuilta pääsy kielletty, sinne ei saa käytännössä mennä kävelemäänkään, kertoo Kainuun Rastiviikon pääsihteeri Jukka Liuha.

- Maastoon tutustuminen on tärkeää siinä vaiheessa, kun mennään huippuvauhtia. Pitää tietää täsmälleen miten siellä edetään, mitkä maastokohdat on nopeimpia, ja kuinka kartoittaja ajattelee, ja kuinka ratamestari ajattelee. Ratkaisuja pitää olla jo etukäteen pohdittuna, sanoo Ison-Britannian MM-2013-valmennusryhmän päävalmentaja Toni Louhisola.

Isosta-Britanniasta on saapunut Kuhmoon 14 hengen ryhmä.

Kaupunkisprintti keräsi yleisöä

Kuhmon torille kokoontui maanantaina runsaasti väkeä seuraamaan huipuille tarkoitetun Euromeetingin-sarjan nopeatempoista sprinttisuunnistusta, joka olikin välipäivän ainoa ohjelmanumero. Sprinttikisan jälkeen yleisö sai halutessaan suunnistaa kilpareitin läpi omaan tahtiinsa.

Kainuun Rastiviikolla nähtiinkin nyt ensimmäistä kertaa kaupunkikeskustassa järjestetty sprintti. Aiemmin sprinttejä on järjestetty muun muassa Kajaanin Vimpelinlaaksossa.

- Asun ihan tässä muutaman sadan metrin päässä. Mielenkiinnolla tulin tähän torille, kun tiesin, että tällainen erikoinen suunnistustapaus on täällä. Kukaties omassa pihassa käy joku suunnistaja etsimässä rastia, naurahtaa kuhmolainen Mirja Piipponen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kajaani

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä