Kotka |

Ravintolalaiva Kotkan Kerttu tuhoutui tulipalossa täysin

Kotkalainen ravintolalaiva Kotkan Kerttu tuhoutui lauantaina tulipalossa. Palo syttyi lauantaiaamuna hieman ennen kello kahdeksaa.

Kotkan Kertusta jäi jäljelle vai proomun pohja, pari laitaa ja pieni varastorakennus. Kuva: YLE / Maija Tuunila

Päivystävän palomestarin mukaan palosta ei ollut leviämisvaaraa. Tulipalo alkoi laivan sisätiloista, ja laivan rakenteet haittasivat palon sammuttamista. Iltapäivällä laiva oli palanut kokonaan.

Palomestari kertoo, että ravintolalaivassa ei ollut palon syttymishetkellä ihmisiä sisällä.

Palon tutkinta on siirtynyt viikonvaihteen jälkeen poliisille. Rikoskomisario Juha Junkkarin mukaan palon epäillään lähteneen läheltä proomussa ollutta takkaa. Takkaa oli lämmitetty lauantaiaamuna seitsemän aikaan noin tunti ennen palon syttymistä.

Rikoskomisario Junkkarin mukaan aineellisten vahinkojen suuruudesta ei ole tietoa. Poliisi on ollut yhteydessä laivan omistajaan.

"Toista Kerttua ei tule"

Sunnuntaina Sapokassa liikkui paljon ihmisiä ja lähes jokainen pysähtyi hetkeksi katsomaan Kertun jäännöksiä. Kotkalaiset Merja Kallio ja Pirkko Kauppinen puistelivat päätään surullisen näköisinä.

-Toista Kotkan Kerttua ei tule ikinä!

Merja Kallio työskenteli Kertussa jonkin aikaa muutama vuosi sitten.

-Kerttu oli mahtava paikka. Siellä kävi kaikki. Toki sillä oli oma kantaporukkansa, mutta siellä kävi valtavasti turisteja. Kerttu on ollut Ravintola Kairon ohella Kotkan tunnetuin paikka, kertoi Merja Kallio.

-Kerttu on ollut täällä Kotkan Sapokassa niin kauan. Muistan miten lähes 40 vuotta sitten kävimme vanhempien kanssa ennen Kaunissaareen lähtöä aina Kertussa kahvilla. Nyt kyllä alkaa itkettää...

Pari miestä katseli hiljaisina sitä mikä Kertusta oli jäljellä.

-Vaikka Kerttu on selvinnyt paljosta, jopa muutamasta uppoamisesta, niin tästä se taida selvitä, he totesivat.

Lauantain tulipalon jälkeen jäljelle jäänyt osa purettiin. Nyt Kertusta on jäljellä proomun pohja ja pari mustunutta laitaa.Kommentoi aihetta (4 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotka

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä