Talous |

Rehn Ylelle: Nordea joutuu pankkivalvonnan piiriin

Nordea ei välty valvonnalta, vaikka Ruotsi jää pankkiunionin ulkopuolelle, kertoo EU-komission varapuheenjohtaja Olli Rehn Ylelle.

Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn
Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn. Kuva: Yle

Yhteispohjoismainen pankkikonserni Nordea joutuu EU:n pankkivalvonnan piiriin, vaikka pankin pääkonttori on Ruotsissa. Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn kertoo Yle Uutisille, ettei Nordea välty valvonnalta vaikka Ruotsi jää pankkiunionin ulkopuolelle.

- Totta kai yksityiskohdista käydään hyvinkin perusteellista keskustelua. Tähän esitykseen sisältyy se, että kaikki euroalueella toimivat pankit - mukaan lukien tytäryhtiöt - ovat euroalueen pankkivalvonnan piirissä, Rehn kertoo.

- Vaikka pääosa kuuluu kansallisille pankkivalvojille, perimmäinen vastuu on tämän esityksen mukaisesti Euroopan keskuspankilla, jotta kyetään jatkossa estämään kriisit.

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos tulkitsi perjantaina ilmestyneessä Talouselämä-lehden haastattelussa, että pankkiunioni ei koskisi Ruotsissa kirjoilla olevaa konsernia.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

8.15

Turma uutisoitiin laajasti myös ulkomailla.

8.00

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija pitää koneen hylyn tutkimista erittäin haastavana, koska kone on tuhoutunut niin pahasti.

7.58

Tutkinnassa on nyt kolme keskeistä linjaa. Käydä hylky läpi, kuulla silminnäkijöitä ja onnettomuudesta selvinneitä ja käydä läpi kaikki mahdolliset kuva- ja muut tallenteet, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä