Talous |

Rehn Ylelle: Nordea joutuu pankkivalvonnan piiriin

Nordea ei välty valvonnalta, vaikka Ruotsi jää pankkiunionin ulkopuolelle, kertoo EU-komission varapuheenjohtaja Olli Rehn Ylelle.

Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn
Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn. Kuva: Yle

Yhteispohjoismainen pankkikonserni Nordea joutuu EU:n pankkivalvonnan piiriin, vaikka pankin pääkonttori on Ruotsissa. Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn kertoo Yle Uutisille, ettei Nordea välty valvonnalta vaikka Ruotsi jää pankkiunionin ulkopuolelle.

- Totta kai yksityiskohdista käydään hyvinkin perusteellista keskustelua. Tähän esitykseen sisältyy se, että kaikki euroalueella toimivat pankit - mukaan lukien tytäryhtiöt - ovat euroalueen pankkivalvonnan piirissä, Rehn kertoo.

- Vaikka pääosa kuuluu kansallisille pankkivalvojille, perimmäinen vastuu on tämän esityksen mukaisesti Euroopan keskuspankilla, jotta kyetään jatkossa estämään kriisit.

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos tulkitsi perjantaina ilmestyneessä Talouselämä-lehden haastattelussa, että pankkiunioni ei koskisi Ruotsissa kirjoilla olevaa konsernia.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Saksalaisväite: Elintarvikkeiden parasta ennen -päivämääriä manipuloidaan myynnin edistämiseksi

Kuvakaappaus ARD Mediathekin sivulta.

Samana päivänä ja samassa tuotantoerässä valmistetuilla jogurttipurkeilla saattaa olla eri parasta ennen -päiväys, väittää elintarvikkeiden hävikkiä Saksassa tutkiva professori. Päivämääräkikkailun taustalla on haluttu mielikuva mahdollisimman tuoreesta tuotteesta. Suomessa elintarvikeala vakuuttaa, että meillä tällaista ei tehdä – tai korkeintaan ihan vähän.      

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä