Keski-Pohjanmaa |

Rehunteko alkaa tänä vuonna etuajassa

Toukokuun helteet nopeuttivat heinän kasvua, ja viljelijät pääsevät rehuntekoon maakunnan sisämaassa nyt jo loppuviikolla tai ensi viikon alussa. Kasvinviljelyneuvoja Sirkku Koskela Pro Agria Keski-Pohjanmaasta sanoo, että työ alkaa reilun viikon tavanomaista eli juhannusviikkoa aiemmin.

Tuorerehun korjuuta.
Kuva: YLE / Anne Rahjola

Viljaa ja perunaa on kylvetty tänä keväänä hyvin pitkällä aikavälillä, joten kasvu vaihtelee paljon. Aikaisin kylvetyt ohrat, kaurat ja vehnät ovat pensomisvaiheessa, mutta suurin osa myöhemmin kylvetyistä vasta tulossa oraalle. Toukokuun hellejakson ja runsaiden sateiden aiheuttamat tuhot ovat jäämässä yksittäisiksi ja pelättyä pienemmiksi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Pohjanmaa

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä