Keski-Pohjanmaa |

Rehunteko alkaa tänä vuonna etuajassa

Toukokuun helteet nopeuttivat heinän kasvua, ja viljelijät pääsevät rehuntekoon maakunnan sisämaassa nyt jo loppuviikolla tai ensi viikon alussa. Kasvinviljelyneuvoja Sirkku Koskela Pro Agria Keski-Pohjanmaasta sanoo, että työ alkaa reilun viikon tavanomaista eli juhannusviikkoa aiemmin.

Tuorerehun korjuuta.
Kuva: YLE / Anne Rahjola

Viljaa ja perunaa on kylvetty tänä keväänä hyvin pitkällä aikavälillä, joten kasvu vaihtelee paljon. Aikaisin kylvetyt ohrat, kaurat ja vehnät ovat pensomisvaiheessa, mutta suurin osa myöhemmin kylvetyistä vasta tulossa oraalle. Toukokuun hellejakson ja runsaiden sateiden aiheuttamat tuhot ovat jäämässä yksittäisiksi ja pelättyä pienemmiksi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Pohjanmaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä