Pohjanmaa |

RG Line hakeutuu konkurssiin

Vaasan ja Uumajan väliä liikennöivä laivayhtiö on päättänyt hakeutua konkurssiin. Yhtiön toimitusjohtaja Reko Märsylä kertoo myös, ettei tiistai-illan laivavuoro enää lähtenyt Vaasan satamasta.

RG Line lähdössä Uumajaan.
Kuva: Evert Rönnqvist/YLE

RG Linen hallitus jätti konkurssihakemuksen tiistaina iltapäivällä Pohjanmaan käräjäoikeudelle. Yhtiö toteaa tiedotteessaan konkurssiin hakeutumisen syyksi sen, että Vaasan kaupunki on hylännyt yhtiön tekemät ehdotukset.

Lisäksi kaupunki ei ole antanut lupauksia tai uusia ehdotuksia liikenteen jatkamiseksi.

Vaasan kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina RG Linen esityksen uusosakeannista Merenkurkun laivaliikenteen pelastamiseksi. Varustamo esitti, että kaupunki olisi ostanut sen osakkeita reilulla 2,7 miljoonalla eurolla.

Esitykseen sisältyi myös jo aiemmin ehdotettu satamamaksujen alentaminen. Vaasasta ja Uumajasta löytyy edelleen tahtoa Merenkurkun liikenteen säilyttämiseksi, ja vaihtoehtoisten ratkaisujen etsimistä jatketaan.

Yhtiön mukaan sekä Vaasan että Uumajan kaupungit ovat saaneet laivaliikenteestä kymmenen vuoden aikana yli viisi miljoonaa euroa tuloa kumpikin.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Pohjanmaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä